Ha mort Tony Sheridan, el músic que
va actuar i va gravar amb els Beatles

Ha mort Tony Sheridan -

Directe.cat 22/03/13

El músic anglès Tony Sheridan ha mort aquest dissabte 16 de febrer segons ha confirmat l'entorn de músic. Des d'abans de Nadal, Sheridan es trobava ingressat a un hospital d'Hamburg per problemes de cor, que finalment no ha pogut superar.

Anthony Esmond Sheridan McGinty va nèixer el 5 de maig de 1940 a Cheltenham. Es va iniciar, com molts músics en aquella època, al skiffle i participar amb diferents formacions en programes famosos de la televisió de l'època com Oh! Boy o Boy Meet Girl. Al maig de 1960 es va acostar a Liverpool per telonar a Gene Vincent, amb els Beatles entre el públic. Després d'una actuació a Londres, Bruno Korschmider el va contractar per actuar en els seus locals d'Hamburg el juny de 1960.


Tony Sheridan va coincidir amb els Beatles al Top Ten Club el 1961. Sheridan tenia previst gravar un disc per a la companyia Polydor alemanya. Necessitava un grup d'acompanyament i va demanar als Beatles que fossin aquest grup. Les sessions d'enregistrament es van fer entre el 22 i el 23 de juny de 1961. Els Beatles van interpretar dos temes en aquestes sessions, Ain't She Sweet i Cry For A Shadow, l'única composició de la història signada per Lennon i Harrison. Els altres temes acompanyant Sheridan van ser If You Love Me, My Bonnie, The Saints, Why, Nobody 's Child, Sweet Geòrgia Brown, Kansas City i What'd I Say.

Tony Sheridan residia a Alemanya, i era un músic apreciat i valorat.


L'artista ha mort a Hamburg als 72 anys després d'una llarga malaltia - J.M. FRAU/ Berlín

ElPeriódico 18/02/13

Tony Sheridan, el músic que a principis de la dècada dels 60 va compartir escenari i estudis de gravació amb The Beatles, ha mort a Hamburg als 72 anys. La seva família ha informat avui que Sheridan va morir dissabte després d'una llarga malaltia. Havia nascut a Norwich (Anglaterra) el 1940.

Després d'un ràpid reconeixement a Anglaterra, on als 18 anys va ser el primer músic a qui la BBC va permetre tocar la guitarra elèctrica, Sheridan va ser contractat per tocar al Top Ten club d'Hamburg i, més tard a l'Star Club, de la mateixa ciutat, inaugurat el 1962. Sheridan ja era una figura de l'escena del rock and roll i durant aquella època diversos backup bands l'acompanyaven.

Va arribar a la ciutat alemanya amb The Jets, però aviat va coincidir amb The Beatles que, en principi, van haver d'alterar el seu nom; en alemany, Beatles es pronuncia gairebé igual que la paraula que al·ludeix a l'òrgan sexual masculí. Per això, el grup de Lennon, Mc Cartney, Harrison i, encara Pete Best, van ser coneguts com The Beat Brothers.

Sheridan va elegir, per al seu àlbum de debut amb el segell Polydor, el mític grup de Liverpool com a banda de suport. Més endavant, el disc va ser rellançat a la Gran Bretanya ja amb el nom de Tony Sheridan and The Beatles. El disc va constituir un gran èxit i, quan Brian Epstein els va oferir un contracte per publicar nous treballs, els quatre de Liverpool, ja amb Ringo Starr a la bateria, van tornar a Anglaterra i Sheridan va continuar a Hamburg. George Harrison va dir un vegada que "tot el que sé del rock and roll ho vaig aprendre de Tony Sheridan". 
Web Beatles Oficial


tornar