Els Brits es tornen a rendir a Arctic Monkeys
i homenatgen Paul McCartney

Va confessar sentir-se "enormement privilegiat" per haver tocat amb els Beatles i amb el grup que va precedir el mític quartet de Liverpool, The Quarrymen. - EFE

El Periódico 22/02/08

El grup de rock Arctic Monkeys va tornar a triomfar ahir a la nit en la gala dels Brits --els premis musicals més importants del Regne Unit-- a l'aconseguir dos guardons, mentre que l'exbeatle Paul McCartney va rebre un emotiu homenatge a la seva carrera. Igual que va passar l'any passat, els Artic Monkeys, una de les primeres bandes que es van començar a fer famoses a internet, van fer doblet al conquistar els premis al millor grup i al millor àlbum britànics pel seu segon disc, Favourite worst nightmare.

"Som els més fantàstics", van comentar els membres del grup
(Alex Turner, Jamie Cook, Matt Helders, Nick O'Malley) al recollir un dels dos trofeus, vestits amb tradicionals gorres i tweeds. La desenfadada banda de Sheffield (nord d'Anglaterra) es va adjudicar així els dos premis a què era candidata, encara que tampoc es va quedar curt el conjunt de pop Take That, que va aconseguir els Brits al millor directe i al millor senzill per la cançó Shine.
D'aquesta manera, els
Take That, que optaven a quatre trofeus, van confirmar en la nit més esperada de la indústria musical britànica l'èxit del seu retorn sense la veu de Robbie Williams, després de la seva dramàtica ruptura (es va haver d'obrir una línia telefònica d'ajuda a les desolades seguidores del grup) el 1996.
"Ens sentim molt honrats. Hem treballat molt i molt durant anys", va afirmar un elegant
Jason Orange acompanyat dels altres components de Take That (Gary Barlow, Mark Owen i Howard Donald). També es va emportar un parell de Brits la banda de rock nord-americà Foo Fighters, en les categories de millor grup i àlbum internacionals pel seu últim treball, Echoes, silence, patience & grace.
La família Osbourne va presentar la gala
La vetllada, que es va celebrar al pavelló d'Earl Court (centre de Londres) davant uns 8.000 convidats, va estar presentada per la família del rock: el veterà rocker
Ozzy Osbourne; la seva dona, Sharon, i els seus fills Kelly i Jack. "D'això en dic començar amb un gran cul", va dir la llenguda Sharon Osbourne al començament de l'acte, durant el qual es va asseure en un tron, igual que el seu marit, envoltat per dues escultures de gossos gegants i una gran caravel·la.
Una de les estrelles més aplaudides de la gala va ser la polèmica cantant de soul
Amy Winehouse, que va tornar a actuar al Regne Unit i va cantar dues cançons (Valerie i Love is a losing game), després d'ingressar en un centre per superar la seva addicció a les drogues i aconseguir el dia 10 de febrer ni més ni menys que cinc Grammy. També hi va haver sonades ovacions per a Kylie Minogue, que va interpretar el senzill Wow i, a més, va guanyar el Brit a la millor cantant femenina internacional, reconeixement pel qual es va declarar "molt agraïda".

 

"Excepcional" McCartney
Però el moment més emotiu de la nit va ser, sens dubte, la concessió a Paul McCartney d'un Brit especial com a tribut a la seva "excepcional contribució" a la música. "La música britànica és la millor", va dir McCartney, que va confessar sentir-se "enormement privilegiat" per haver tocat amb els Beatles i amb el grup que va precedir el mític quartet de Liverpool, The Quarrymen. L'homenatge va suposar un descans per al músic, que es va passar la setmana passada immers en l'amarg procés de divorci de la seva segona dona, l'exmodel Heather Mills, que potser s'emportarà una bona quantitat de la fortuna del cantant, valorada en gairebé 1.100 milions d'euros (uns 1.650 milions de dòlars).

Malgrat tot, McCartney, de 65 anys, va fer embogir els convidats a la cerimònia amb la interpretació d'algunes cançons inoblidables dels Beatles, com Hey Jude, Lady Madonna i Get back. La inconfusible veu del Paul McCartney va ser el colofó en una gala en què també van triomfar Kanye West (millor solista masculí internacional), Mark Ronson (millor cantant masculí britànic) i Kate Nash (millor cantant femenina britànica).

 
Web Beatles Oficial


tornar