Les cançons dels Beatles
es podran descarregar d'internet
•Les cançons dels Beatles es podran descarregar d'internet després de l'acord entre Apple Corps i EMI
El Periódico 13/04/07

La música dels Beatles es podrà descarregar aviat d'internet gràcies a un acord entre Apple Corps, la discogràfica fundada pel grup, i el seu segell discogràfic, EMI.

EMI podria haver pagat uns 45 milions d'euros, segons fonts citades pel diari The Daily Telegraph, encara que altres apunten que es va poder arribar a 75 milions en concepte de drets per la venda de la música gravada pels Beatles entre el 1963 i el 1976 i venuda als anys 90.

Els dos components del grup que sobreviuen, Paul McCartney i Ringo Starr, i els familiars de John Lennon, com la seva parella Yoko Ono, i de George Harrison reclamaven drets per les vendes dels àlbums Help!, Rubber Soul, Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band o Abbey Road, a més del senzill de Lennon Imagine.

 

Desbloquejada la negociació
Aquest acord desbloqueja la negociació entre Apple Corps i EMI per posar a la venda a internet la música del grup de Liverpool. Els directius d'Apple Corps i EMI discutiran ara nous drets de venda per les futures descàrregues a internet, en llocs com iTunes, propietat d'Apple Computers.

La discogràfica fundada pels Beatles també s'havia negat a vendre la seva música per internet a causa d'una disputa legal amb Apple Computers sobre l'ús del logo de la poma.

La companyia presidida per Steve Jobs, propietària dels reproductors de música iPods, va guanyar finalment la batalla, que va començar el 1980 i va acabar el febrer passat.
Experts del sector creuen que la música dels Beatles encapçalarà immediatament les descàrregues musicals d'internet, cosa que permetrà a més que entri a les llistes de música més venuda a la Gran Bretanya.

 
Web Beatles Oficial


tornar