Mor Lucy O'Donnell,
la nena que va inspirar
'Lucy in the sky with diamonds' dels Beatles

Julian Lennon li va ensenyar al seu pare i va explicar: "És Lucy al cel amb diamants" - EFE

El Periódico 30/09/09

Lucy O'Donnell, la nena que va inspirar el 1966 la cançó dels Beatles Lucy in the sky with diamonds (Lucy al cel amb diamants), ha mort als 46 anys.

O'Donnell va morir dimarts passat a conseqüència d'un lupus, segons ha informat avui la Fundació Saint Thomas, que es dedica a la investigació d'aquesta malaltia del sistema immunològic.

Segons Julian Lennon, fill gran del desaparegut John Lennon, el seu pare va escriure la cançó inspirat per un dibuix que va fer de la seva companya Lucy quan tots dos compartien parvulari ja fa més de 40 anys a la localitat de Weybridge, al sud d'Anglaterra.

Travessia psicodèlica
Julian va portar el dibuix a casa i, segons la seva versió, li va ensenyar al seu pare, a qui li va explicar: "És Lucy al cel amb diamants".

 

El fill de Lennon havia reprès recentment la seva amistat amb O'Donnell al saber que havia emmalaltit de lupus.

Lucy in the sky with diamonds es va incloure a l'àlbum Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, que va sortir a la venda el 1967, i va generar polèmica al considerar-se que en realitat les inicials del títol de la cançó feien referència a la droga psicodèlica LSD, cosa que van negar reiteradament els membres del mític grup.

No obstant, la lletra de la cançó inclou versos carregats d'imatges que reflecteixen una travessia psicodèlica en vaixell, en què es passar per un país de "flors de cel·lofana", amb "taxis de paper de diari" i "pastissos de malví".

 
Web Beatles Oficial


tornar