La marihuana
i 'Help!'

• La pel.lícula dels Beatles, marcada pel consum d'herba, torna en doble DVD - Nacho Para

El Periódico 07/11/07

El 28 d'agost de 1964, a l'Hotel Delmonico de Nova York i amb Bob Dylan com a mestre de cerimònies, els Beatles van provar per primera vegada la marihuana. El 24 de febrer de l'any següent, primer dia de rodatge de Help!, la marihuana formava part del seu esmorzar diari.

L'estat d'anarquia i riure permanent, esperit d'una època, va marcar de cap a peus la realització de la seva segona pel.lícula, que des d'ahir està disponible en una versió reeditada en doble DVD que inclou escenes inèdites, so i imatge restaurats i un making off de 30 minuts.

Entrevistes amb el director, Richard Lester, amb l'equip de la pel.lícula i amb el cineasta Martin Scorsese, un llibret de 60 pàgines i material promocional per a cine i ràdio completen la nova edició de Help!.

Rodada a les Bahames, Àustria i la Gran Bretanya, l'argument del fim gira al voltant d'un anell sagrat d'una secta oriental (mai es va precisar d'on, per ser políticament correctes) que porta Ringo Starr en un dels dits. Els intents d'arrabassar-l'hi són l'excusa per donar via lliure a les rucades dels quatre cantants de Liverpool, que en aquell moment no estaven en condicions d'aprendre's cap guió.

 

Malgrat la recuperació d'una escena perduda amb l'actriu Wendy Richards, els Beatles sempre han explicat que les millors preses no van arribar a utilitzar-se mai.

George Harrison
: "Un dia vam trobar unes pedreres abandonades i ens vam posar a conduir com bojos, derrapant, fent virolles. Lester va rodar amb un ull de peix unes escenes increïbles. Després vaig saber que les havien destruït. Llavors hi havia una gran miopia. Creien que no duraríem".

Ringo Starr: "No havíem esquiat mai. Ens van portar a Àustria, ens van posar uns esquís i ens van llançar muntanya avall".

Paul McCartney: "Fumàvem herba a tota hora. Hi va haver preses que van durar tot el dia, perquè ens trencàvem de riure. Hi ha una escena en què juguem a cúrling i algú deixa anar una bomba. Ringo i jo vam córrer tres quilòmetres i ens vam fer un porro abans de tornar. Aquesta era la tònica general".

John Lennon: "La pel.lícula és bastant divertida, però el tema de la cançó Help! no ho és. Em sentia com un porc. En aquell moment bevia i menjava com un desesperat. Va ser el meu període de beatle Elvis gras, em sentia agressiu i realment estava demanant auxili".

 
Web Beatles Oficial


tornar