Els Beatles 'desfilen'
a la passarel·la del 080

• L'exbateria Pete Best inaugura una mostra sobre la banda - Carmen Muñoz

El Periódico 03/09/09

Els Beatles s’han colat a la passarel·la 080 Barcelona Fashion a través de Pete Best, el primer bateria que va tenir la banda i que ahir va inaugurar una miniexposició d’objectes de culte dels músics de Liverpool a la fira de Montjuïc. La mostra Moda Beatles és una iniciativa de la Generalitat i del Museu del Rock de Barcelona, que escalfa motors de cara a la seva inauguració, prevista per a l’octubre del 2010 a la plaça de toros de Les Arenes.

L’exposició reuneix 48 de les 600 peces que es podran veure al Museu del Rock. A la mostra del 080 es poden veure jaquetes que els Beatles van posar de moda en els 60, samarretes, un vestit de dona fabricat a Holanda amb les firmes dels músics, quatre retrats de Richard Avedon, cadires inflables, jocs de taula i puzles, guitarres i una bateria marca Selcol firmades pels components del grup.

 

Fins i tot hi ha espuma de cabell i una perruca beatle estil petit príncep. Destaca un enorme submarí groc inflable fabricat a petició del grup per al Museu de Liverpool, que va comprar Jordi Tardà, impulsor del Museu del Rock, a un fan nord-americà.

Best va explicar que els objectes que s’hi exhibeixen li porten «bons records, especialment el submarí groc». L’exbateria de la banda, que aquesta nit actuarà a l’Hotel Me en la festa oficial del 080, va relatar que no s’ha reunit amb els Beatles des del 1963 i que està encantat amb Barcelona. «El públic és molt entregat i molt bo», va assegurar.

---------------------------------------------------------


«No vaig deixar els Beatles, em van acomiadar. Paul McCartney crec que és l'únic que sap la veritat del que va passar.» Pete Best, exbateria de la formació original dels Beatles, va ser ahir el convidat per inaugurar l'exposició Moda Beatles, que complementa la fira. La mostra té poc de moda i molt de col·leccionista.

Són una cinquantena de peces propietat de Jordi Tardà que integren la col·lecció del futur museu del rock. Tardà va anunciar ahir que el centre s'inaugurarà l'octubre del 2010 precisament amb un concert de la Pete Best Band, que demà farà una actuació privada (amb invitació) a un hotel de Barcelona.

 


La mostra Moda Beatles s'emmarca en el fenomen que va generar la banda sobretot a partir de l'àlbum Yellow Submarine. Una de les peces destacades és precisament un inflable gegant que imita el famós submarí, una peça que va fabricar a petició dels Beatles el Museu de Liverpool. «El Yellow Submarine va crear moda», defensa Tardà. Pete Best va ser el primer sorprès en veure per primer cop l'inflable, així com una màquina escurabutxaques amb el dibuix del submarí groc. També s'hi exposen jocs de taula, guitarres de joguina firmades, puzles i quatre americanes que evoquen la manera de vestir que va popularitzar el grup. «La gent es volia vestir i pentinar com ells», diu Tardà, que ha inclòs en l'exposició una perruca.

Raül Maigí
El Punt 03/09/09

 
Web Beatles Oficial


tornar