Pete Best,
l'altre Beatle
• Entrevistat per VilaWeb TV, el bateria explica la història de la seva expulsió de la banda l'any 1962 -
VilaWeb 24/11/06

Pete Best va ser el primer bateria de The Beatles. Però sols va estar-hi dos anys, del 1960 al 1962, just abans del gran èxit. Tal com Best mateix explica en aquest vídeo, la raó de la seva expulsió encara continua essent un misteri. Després de treballar de funcionari a la municipalitat de Liverpool, el bateria va tornar als escenaris l'any 1988, amb la seva pròpia banda.

 

Aquesta setmana ha estat a Barcelona per fer-hi una actuació.


L'Enllaç al vídeo:

www.vilaweb.tv/200611/best• Pete Best: "No queda res de què parlar amb Paul i Ringo" - Jordi Bianciotto
El Periódico 24/11/06

• L''exbeatle' ofereix un col.loqui i actua aquesta tarda al Saló del Llibre.

En la prehistòria dels Beatles hi ha Pete Best, bateria del grup de Liverpool fins que, l'agost del 1962, va ser convidat amablement a esfumar-se per ser suplert per Ringo Starr. A Best, que demà fa 65 anys, l'espera avui (19.00 hores) una doble missió al Saló del Llibre, a la Fira de Montjuïc: protagonitzar el col.loqui Literatura Beatles (amb l'exposició del mateix títol, comissariada per Jordi Tardà) i, tot seguit, oferir un concert d'una hora i mitja amb la seva Pete Best Band.

És la seva primera visita a Barcelona i apareix feliçment resignat a interpretar el seu paper de cronista d'aquells dos anys d'aventures amb John Lennon, Paul McCartney i George Harrison, als quals es va unir, durant un temps, el desaparegut Stu Sutcliffe. No hi ha, sembla, rastres de ressentiment, però reconeix que no manté gens de contacte amb McCartney ni Starr.

"Quan van llançar Anthology em van demanar de col.laborar-hi i em van pagar. Però, des d'aleshores, no els he tornat a veure. Ja no queda res de què parlar amb ells", explica el bateria, que guarda records apassionats de les peripècies del grup a Hamburg i Liverpool. "Jo era amic de tots, però estava més a prop de John. A Hamburg vaig descobrir un costat ocult seu: podia ser càustic, fins i tot cruel, però crec que era un mecanisme de defensa".

La notícia del seu acomiadament dels Beatles l'hi va donar el mànager, Brian Epstein: li va dir que Ringo Starr era millor bateria que ell. "L'explicació no em va convèncer. Ringo era un bon bateria, feia la seva feina, però... ¿Millor que jo? ¡No! --riu--. Em sembla que el meu estil era massa enèrgic per als Beatles".

 

Best sospita que hi havia una altra causa. "Jo tenia molts fans; moltes noies em seguien, i crec que això va causar la gelosia d'algun membre del grup. I és estúpid: ¡jo només era el tio que suava darrere de la bateria!"

ORGULL FERIT
El paper d'Epstein va ser, segons creu, el de simple portaveu. "Em podria equivocar, però crec que va ser una decisió de tota la banda. Li van dir: 'tu ets el mànager; li diràs a Pete que no segueix a la banda'", explica el músic. Poc després, Epstein li va proposar d'incorporar-se a un altre dels seus grups, els Merseybeats, però ho va rebutjar. "Després d'allò, els Beatles i jo no podíem estar a la mateixa caserna, compartint mànager", assenyala.

Va acabar formant el seu Pete Best Combo, a qui es va unir, espontàniament, Lennon en "tres o quatre actuacions", mentre portava com podia la seva exclusió d'un grup que, al llarg dels 60, es va convertir en un fenomen planetari. "Vaig passar quatre anys rabiós --confessa--, però ja fa molt temps d'això. Ara tinc la meva banda, sóc pare de família i sóc feliç. Pensar en els Beatles ja no em fa mal".

El primer volum d'Anthology (1995) va rescatar el Love me do original, amb Pete Best a la bateria, però n'hi ha dues sessions més pendents de veure la llum: P. S. I love you i Ask me why. "Les vam gravar el mateix dia que Bésame mucho i no s'han publicat mai". Però Best, que considera "refrescants grups com els Arctic Monkeys", s'il.lusiona més parlant dels seus propis llançaments: el DVD Best of the Beatles i un disc que espera publicar el 2007.

 
Web Beatles Oficial


tornar