Paul McCartney guanya el premi al millor disc de música clàssica de l'any
L'exbeatle Paul McCartney ha guanyat avui el guardó al millor disc de l'any en els premis britànics de música clàssica amb un àlbum del qual va interrompre la composició durant dos anys abatut per la tristesa arran de la mort de la seva primera esposa, Linda.

El Periódico 05/05/07

El disc clàssic modernitzat Ecce Cor Meum (Heus aquí el meu cor), el quart treball de música clàssica que llança McCartney des del 1991, es va imposar al projecte de música renaixentista Songs from the Labyrinth, d'un altre conegut artista no clàssic, Sting, exvocalista de la banda Police.

Un treball de deu anys
McCartney ha dedicat una dècada a la producció de l'àlbum premiat, que va començar a compondre abans que Linda morís de càncer de mama el 1998.

Arran de la seva mort, es va sentir tan afectat que no va poder compondre ni tocar música durant gairebé dos anys, segons va confessar el mateix artista en una entrevista.

L'àlbum per al cor i l'orquestra del Col·legi de la Magdalena d'Oxford, al sud-est d'Anglaterra, finalment va sortir a la venda el novembre passat i el músic hi reflecteix els seus "sentiments" per la seva primera esposa.

Altres incursions d'intèrprets pop
McCartney i Sting, més coneguts pels seus senzills de música pop que per les seves incursions en els sons clàssics, protagonitzen la tercera ocasió en què artistes fora de l'àmbit de la música clàssica són candidats per a aquests premis.

 

L'any passat va participar en els mateixos premis Roger Waters, líder de la llegendària banda britànica Pink Floyd, i el 2001 ho va fer el guru de la música electrònica William Orbit.

Pel que fa al premi a la millor cantant de l'any, ha anat a parar a la soprano russa Anna Netrebko, que s'ha imposat al jove tenor líric mexicà Rolando Villazón, que era candidat també al Premi de la Crítica, però que s'ha quedat sense cap guardó.

En la categoria d'instrumentista de l'any ha resultat premiat el pianista noruec Lief Ove Andsnes, que va guanyar l'última edició d'aquest premi i que s'ha imposat a la jove trompetista britànica Alison Balsom.

Reaparició de Camilla
El premi a la gravació clàssica de l'any ha estat per als Planetes de Holst, a càrrec de la Filharmònica de Berlín dirigida per Simon Rattle, mentre que el guardó al compositor de la banda sonora de l'any ha estat per a George Fenton, per la música de les sèries de la BBC Planet Earth.

La cerimònia d'entrega dels denominats Classical Brit Awards ha tingut lloc com és tradicional al Royal Albert Hall, davant de Hyde Park, i hi ha assistit l'esposa del príncep Carles i duquessa de Cornualla, Camilla, en el seu primer compromís públic després de sotmetre's a una histerectomia el març passat.

 
Web Beatles Oficial


tornar