El musical 'Lennon' descobreix
dues peces inèdites del 'beatle'
• L'obra, aprovada per Yoko Ono, s'estrenarà a Broadway el 28 de juliol.Idoya Noain
'El Periódico' 10/04/05

La gent pregunta sovint a Yoko Ono què pensa fer amb les cançons de John Lennon que no es van publicar mai. Ella sol respondre: "Les editaré, però he de trobar una forma adequada de presentar-les".

Per a dues d'aquestes peces inèdites, India, India i I don't want to lose you, la manera adequada és Lennon, el musical sobre l'artista que s'estrena oficialment a Broadway el 28 de juliol amb una fase de preestrenes que comença dimarts a San Francisco.

La viuda de Lennon ha cedit aquestes i 25 cançons més que el músic va escriure després d'abandonar els Beatles a Don Scardino, l'home que va idear i que dirigeix el projecte. "Vaig creure que aquest musical era una forma bella i efectiva de presentar les cançons", ha declarat a The New York Times Ono, que també ha cedit a Scardino Cookin' (in the kitchen of love), que Ringo Starr va editar el 1976 però que Lennon no va gravar mai.

VIATGE A L'ÍNDIA
La lletra d'India, India --"el meu cor és a Anglaterra / amb la noia que vaig deixar enrere"-- subratlla, a partir d'un viatge al subcontinent asià- tic, el contrast entre la recerca de l'espiritualitat i l'atenció a les crides del cor. Lennon va compondre la cançó a finals dels 70, precisament per a un musical que preparava sota el títol The ballad of John and Yoko. El projecte no va veure la llum abans que l'exbeatle fos assassinat el 8 de desembre de 1980. La cançó va quedar inèdita excepte per gravacions tretes clandestinament de casa seva.

 

I don't want to lose you, que narra la història d'una relació a punt de trencar-se, és una balada melancòlica també coneguda com a Now and then. La cançó va ser composta a l'edifici Dakota el 1977 o el 1978 i, encara que Ono l'havia cedit el 1995 perquè fos inclosa a l'Anthology, els productors van ser incapaços d'eliminar un brunzit que se sentia en la gravació i van rebutjar incloure-l'hi.

Si una cosa ha convençut Ono per donar llum verda a aquest musical ha estat l'enfocament original de Scardino. Aquest col.locarà nou intèrprets de diferents sexes, edats i races a l'escenari i seran aquests homes i dones els que interpretaran Lennon i la seva vida a través de les seves composicions i les seves pròpies paraules.

"Em semblava que la vida de John va ser una recerca del seu autèntic jo. Va viure molts canvis de personalitat, tots molt públics --explica el director a la web oficial del musical, on traça amb grans pinzellades un perfil que deixa intuir la complexitat del protagonista-- Va tenir una infància moguda, sense pare, la seva mare el va abandonar i el va educar la seva tia. Quan era adolescent la seva mare va tornar i, quan s'estaven acostant un altre cop, ella va morir tràgicament atropellada per un conductor borratxo. Arran d'això es va enfadar amb el món, però va acabar, als 40 anys, estimant-lo i veient-lo com un. Era un home de pau i, probablement, un home en pau--. ".

Web Beatles Oficial


tornar