ENDERROCK ha presentat un número
commemoratiu de The Beatles
(Homenatge a Catalunya + disc Submarí pop)

Ja s'ha presentat el número commemoratiu dels Beatles! -

Enderrock 07/07/10

Aquest migdia al FNAC El Triangle de Barcelona, s’ha presentat un número commemoratiu de la revista Enderrock centrat en la relació dels Beatles amb Catalunya. Durant l’acte, Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock) ha explicat el perquè d’aquest homenatge, ideat en motiu de la commemoració dels 50 anys del naixement dels Beatles.

A més, el passat 3 de juliol va fer 45 anys de l’únic concerts que el quartet de Liverpool va oferir a Barcelona, l’any 1965, a la plaça de toros Monumental. Jordi Novell (com a coordinador del disc Submarí pop) ha estat l'encarregat d’explicar les bandes catalanes que formen part del primer disc de tribut català al quartet. Durant la presentació, han pogut dir-hi la seva alguns dels protagonistes del número, com en ‘Leslie’ de Los Sírex o Santi Carulla de Los Mustang, el crític literari Joan Josep Isern, o Joan Armengol (el primer català que va parlar amb The Beatles quan baixaven de l’avió a l’aeroport de Barcelona). També ha tingut la paraula Josep Maria Francino, fent esment en l’impacte del grup de Liverpool en la cultura i la societat catalana dels anys seixanta i setanta.

Finalment Joan Margall (regidor de turisme i festes de Torroella de Montgrí – L’Estartit) ha presentat els actes del Beatles Weekend, que es celebrarà els propers 17, 18 i 19 de juliol a l’Estartit. Tres jornades on es podrà gaudir de l’exposició Beatles, Out Music amb material de col·leccionista sobre els Beatles (cedit per Francino), projeccions i concerts com Submarí Pop, la posada en escena del disc de versions d’Enderrock.

Per cloure la presentació, Jofre Bardagí & Alexandre Rexach han interpretat “Long Long Long” i Minimal 21 han cantat en acústic l’adaptació al català del tema “Old Brown Shoe”. Ho han fet amb molts dels grups participants al disc entre el públic. Hi eren presents membres de Glissando*, Estúpida Erikah, Rosa-Luxemburg, Vitruvi, Mazoni, Samitier, The Gruixut's, Mine! i La Banda Municipal del Polo Norte & La Sentina, a més de Jordi Batiste o components de la C.E.Dharma.


Fotografies: Xavier Mercadé


 
Web Beatles Oficial


tornar