Beatles i Rolling
en l’edat de la innocència

• Una exposició de fotografies a Nova York obre una finestra íntima a les dues bandes - Idoya Noain

El Periódico 15/03/09

Queda poc per descobrir en un terreny tan explorat com la memòria dels Rollings Stones i els Beatles. I, no obstant, una exposició permet viatjar en el temps i trobar-se figures com Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, John Lennon i Ringo Star quan les seves cares, els seus cossos i els seus gestos encara eren innocents. La cova del tresor està situada a Nova York, en una nova galeria d’un edifici del carrer 20 batejada en honor del primer senzill dels Stones als Estats Units, Not fade away. I les joies són 60 fotografies, la majoria inèdites, fetes per Bob Bonis, que va ser mànager de les dues bandes.

Bonis va fer entre el 1964 i el 1966 3.500 instantànies dels britànics en l’inici de la seva «invasió». I, tot i que va permetre que algunes es publiquessin als anys 60, en va eludir l’explotació i va guardar els negatius a casa seva. Després de la seva mort el 1991 el seu fill Alex els va trobar i va contactar amb Larry Marion, un arqueòleg del rock.

 

I així va néixer la mostra oberta fins al 14 d’abril i on es poden comprar còpies per entre 735 i 3.700 euros.

Encara que Marion creu que una imatge d’uns jovials Beatles davant d’una piscina es convertirà en la més venuda, probablement és Jagger qui inspira més. El líder dels Rollings apareix en una de les imatges més belles mirant un disc de Bob Dylan. I amb l’ajuda de Stevenan Zandt, Marion va poder identificar l’escenari d’una altra gran foto, en què Jagger surt amb un banyador vermell. Es tracta de la piscina de l’Hotel Jack Tarr Harrison, avui seu de l’església de la Cienciologia, a Clearwater, Florida, i la instantània es va fer el dia que Jagger i Richards van compondre (I can’t get no) Satisfaction, que seria el seu primer número u als EUA. Ha passat molt temps des d’aleshores.

 
Web Beatles Oficial


tornar