50 anys dels
Beatles al Cavern Club

Avui fa justament 50 anys, els Beatles van celebrar el seu primer concert al Cavern Club de Liverpool - Beatlescat

directe.cat 09/02/11

El dia 9 de febrer de 1961, avui fa justament 50 anys, els Beatles van celebrar el seu primer concert al Cavern Club de Liverpool. Aquella primera actuació a l’hora de dinar (12:30) va ser la primera d’un total de 292 aparicions del grup al mític local de Mathew Street fins a la darrera aparició el 3 d’agost de 1963 en plena eclosió de la beatlemania.

Fins aquell moment el Cavern era un club dedicat bàsicament al jazz, però a poc a poc s’anava obrint a les noves músiques que tenien ocupats multitud de joves de Liverpool i el Mersey Beat. El rock and roll era la música del jovent, i en aquella primera actuació els Beatles van centrar el seu repertori en versions de la música rock americana, de Chuck Berry a Buddy Holly.

En aquells moments The Beatles eren John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best i Stuart Sutcliffe.

Als anys 70 el Cavern Club va ser enderrocat per a construir-hi un aparcament, però es va fer una rèplica just al costat del seu emplaçament original, que encara avui funciona com a local de concerts i espai d’interès turístic a la ciutat dels Beatles.

Per celebrar aquests 50 anys està prevista una actuació (a les 8 del vespre) del grup resident del Cavern, The Mersey Beatles.

 
Web Beatles Oficial


tornar