Paul McCartney debuta com a cantant espacial
despertarÓ dos astronautes en ˛rbita

Ľ 'BEATLE' DESPERTADOR-
'El Periódico' 12/11/05

Paul McCartney (a la fotografia, en la presentaciˇ del seu llibre de contes, dijous a Los Angeles), sempre obert a noves experiŔncies, es convertirÓ demÓ en el primer artista que cantarÓ en directe per a l'espai exterior, i la seva audiŔncia estarÓ formada pels tripulants de l'Estaciˇ Espacial Internacional, que segueix l'˛rbita terrestre a 350 quil˛metres del planeta.

Ha estat la mateixa agŔncia espacial nord-americana, la NASA, qui s'ha encarregat que l'astronauta Bill McArthur i el comandant rus Valeri Tokarev, que viuen des de fa mÚs d'un mes a l'espai exterior, escoltin Good day sunshine i English tea, en la veu de l'exbeatle. La primera canšˇ ja va ser utilitzada per la NASA, tot i que en una gravaciˇ, per despertar els tripulants del transbordador Discovery i informar-los que el temps era favorable per aterrar.

 

McCartney s'encarregarÓ de despertar els dos tripulants, a qui trucarÓ durant un concert que oferirÓ a Anaheim (Calif˛rnia), una de les escales de la seva gira pels Estats Units. La connexiˇ es produirÓ exactament diumenge cinc minuts abans de la una de la matinada, hora de Nova York, poc abans que s'acabi el concert, i just en el moment en quŔ McArthur i Tokarev s'estiguin despertant per al 44Ŕ dia a l'espai.

"Em vaig sentir tremendament orgullˇs quan vaig descobrir que una canšˇ meva havia estat escollida per sonar per a la tripulaciˇ del Discovery aquest estiu. En el pr˛xim concert espero compensar aquest favor", va declarar l'artista britÓnic. McArthur i Tokarev s'han d'estar sis mesos a l'espai.

 
Web Beatles Oficial


tornar