La discogràfica dels Beatles perd
la demanda contra Apple Computer
• Un jutge considera distintes les pomes logotip d'ambdues empreses. - Begoña Arce
El Periódico 09/05/06

Els Beatles han perdut la guerra de les pomes. La justícia britànica va desestimar ahir la demanda presentada per Apple Corps, la discogràfica fundada pel mític grup de Liverpool en 1968, contra la companyia d'ordinadors Apple Computer, per utilitzar el nom i el logotip de la poma (apple en anglès) en la venda de productes musicals.

La signatura, propietat de Paul McCartney, Ringo Starr i els familiars de John Lennon i George Harrison, havia denunciat als creadors dels iPods per emprar el fruiter logotip en la seva botiga de música en internet, el iTunes Music Store, una mica que violava, al seu entendre, els termes del contracte signat en 1991 per ambdues parts. El jutge George Mann, del Tribunal Superior de Londres, no ho creu així, al considerar que el gegant dels ordinadors va vincular la poma de la discòrdia a la botiga virtual, però no a la música i per tant no va incomplir l'establert en el contracte.

"No s'ha demostrat violació alguna de l'acord", ja que l'ús del logotip no implica una relació rellevant amb el treball creatiu", que s'oferix en iTunes Music Store, les botigues virtuals on milions d'internautes descarreguen les seves cançons per un dòlar. "Crec que la utilització del logotip de la poma és un ús just i raonable de la marca en relació amb el servei", afegix la sentència.

 

El director de Apple Corps, Neil Aspinall, va anunciar immediatament que apel·lessin la decisió perquè el jutge ha arribat a "una conclusió errònia". La seva obstinació és impedir que la signatura d'ordinadors pugui seguir utilitzant una poma com símbol de marca, exigint a més una indemnització milionària, donats els immensos beneficis guanyats amb la venda de cançons.

SENSE CONFUSIÓ
Els advocats de Apple Computer argumenten, en canvi, que el públic distingeix perfectament entre els dos logotips i no els confonen. La poma dels Beatles és d'un verd viu i formes realistes, mentre que la informàtica és rodona i li falta un tros arrencat d'una mossegada. "Estem encantats de poder deixar enrere aquest desacord", va declarar el director executiu de Apple Computer, Steve Jobs. "Sempre ens han encantat els Beatles i esperem poder treballar junts per a dur ara la seva música en les iTunes Music Store".


 
Web Beatles Oficial


tornar