Google estrena un logotip en vídeo per recordar John Lennon
El buscador recrea en un dibuix animat la cançó 'Imagine' un dia abans de l'aniversari - Carme Jané

El Periódico 09/10/10

El logotip de Google, que es vesteix de gala en les grans ocasions, estrena avui el seu primer vídeo per recordar John Lennon, que demà dia 9 compliria 70 anys. El doodle (nom que dóna Google a aquests canvis) d'avui és una animació utilitzant la tècnica del dibuix per recrear l'emblemàtica Imagine, la cançó més famosa de l'exBeatle.

No obstant, el buscador s'ha trobat amb un problema tècnic, i és que a diferència d'altres ocasions quan es clica sobre el logotip, no hi apareixen les recerques relacionades amb el tema concret. En aquesta ocasió, s'ha d'esperar que acabin els 32 segons d'animació perquè apareguin els vincles.

Google va començar a crear els seus doodles el 1999, gairebé des dels inicis de la companyia, i fins ara n'han creat més de 300, segons les seves pròpies dades. La seva originalitat els ha convertit en una de les senyes d'identitat de la companyia. La pàgina inicial del buscador --que utilitza la publicitat en les recerques per finançar-se-- és curiosament l'única neta d'anuncis.

Innovacions
Els doodles van començar sent només imatges, però aquest any han anat innovant en formats. El gener passat van recordar l'aniversari del Pac-Man amb un joc en Javascript (http://www.google.com/pacman) i al setembre van sorprendre amb una simulació del moviment de les partícules (http://www.youtube.com/watch?v=_BvT3kvTWIU).

Lennon va morir el 8 de desembre del 1980, assassinat a la porta de l'edifici Dakota de Nova York per Mark Chapman. L'assassí encara compleix condemna i ha vist cinc vegades denegada la llibertat provisional, l'última aquest estiu.
el doodle de John Lennon

 
Web Beatles Oficial


tornar