Mig milió d'euros per un
manuscrit de John Lennon

El document del que es va convertir en l'himne del pacifisme internacional als anys 70. - Begoña Arce

El Periódico 12/07/08

La lletra escrita a mà per John Lennon de la cançó Give peace a chance va ser subhastada ahir a Londres per 530.000 euros, un preu lleugerament per sobre del previst.

El document del que es va convertir en l'himne del pacifisme internacional als anys 70 estava en poder de l'escriptora de comèdies per a televisió, Gail Renard, que tenia 16 anys quan va conèixer el músic. "Ni en un milió d'anys hauria cregut que arribaria al preu inicial". "Pensava, qui voldrà pagar per això", va declarar Renard, que ara té 54 anys i va dir haver-se quedat sense parla al veure el resultat de la licitació.

Un altre record en el seu poder, una foto en blanc i negre de Lennon i Yoko Ono al llit de l'hotel Queen Elizabeth el 1969, va arribar a la xifra de 1.300 euros.

 

Per unes ulleres rodones i graduades, de muntura metàl.lica (foto) que van pertànyer a Lennon, es van pagar 50.000 euros. Però l'estrella de la vetllada, organitzada per Christie's, en què se subhastaven nombrosos records relacionats amb la música i la cultura pop, va ser la pell pintada del tambor que apareix a la funda del disc Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band del 1967. El trofeu es va vendre per 700.000 euros, quatre vegades més que la xifra inicialment estimada.

Uns altres records molt cotitzats van ser uns pantalons de ratlles de Jimi Hendrix, adquirits per 25.000 euros i una guitarra Gibson, adjudicada per 41.000 euros, que va ser propietat de Peter Townshend, del grup The Who.

 
Web Beatles Oficial


tornar