Yoko Ono va desbaratar que els Beatles es reunissin novament el '74
• McCartney trobava a faltar treballar amb Lennon i que va orquestrar un pla per tornar
a reunir el grup
- EFE

El Periódico 14/07/09

John Lennon i Paul McCartney van voler reunir els Beatles el 1974, però la cita va ser desbaratada per la dona del primer, Yoko Ono, segons 'Paul McCartney: A life', llibre escrit per Peter Ames Carlin que sortirà a la venda al novembre.

Segons informa avui el diari Daily Mail, Carlin assegura en aquesta biografia que McCartney trobava a faltar treballar amb Lennon i que va orquestrar un pla per tornar a reunir el grup --dissolt de manera polèmica el 1970--, que va incloure una visita sorpresa a l'estudi de Califòrnia on el desaparegut beatle estava gravant.

Al llibre es relata que van tocar junts i que les coses van funcionar tan bé que Lennon va invitar McCartney i la seva primera dona, Linda, a sopar a la casa que havia llogat a Malibu (Califòrnia) i on vivia amb la seva nòvia i assistent, May Pang.

Carlin cita el testimoni de May Pang, amb qui Lennon mantenia una relació sentimental enmig de la seva separació temporal de Yoko Ono, qui li va dir que va sentir John parlar "de la possibilitat de tornar a ajuntar-nos" per a un concert a finals del 1974.

"Cap de setmana perdut"
Segons la versió d'aquesta biografia, va ser McCartney el que va sembrar el camí perquè el retrobament no es produís mai a l'explicar-li a Lennon que havia vist recentment Yoko Ono i que li havia dit que volia tornar a viure amb el seu marit.

John Lennon i Yoko Ono havien decidit viure separats, ell a Califòrnia i ella a Nova York, durant un any i mig, període a què el músic es va referir posteriorment com el seu "cap de setmana perdut".

 

Després del missatge transmès per McCartney, diu Carlin --autor de biografies dels Beach Boys i Brian Wilson--, la parella va decidir tornar a conviure, i això va anul·lar la possibilitat de tornar a veure i escoltar els Beatles junts en concert.

El recital del 1994
Carlin dóna per fet que Yoko Ono, a qui s'atribueix la ruptura inicial del quartet de Liverpool, va impedir la tornada del grup, cosa que es va convertir definitivament en impossible quan Mark Chapman va assassinar Lennon a Nova York el 9 de desembre de 1980.

Els Beatles supervivents sí que es van reunir de nou en un concert el 1994, en què es va utilitzar la veu gravada de John Lennon. Després de la mort per càncer de George Harrison el 2001, McCartney ha reiterat el seu desig de tornar a tocar amb Ringo Starr.

"M'encantaria", va dir l'any passat en una entrevista de televisió als EUA. "De tant en tant fem coses junts, però no sempre és de domini públic", va assegurar llavors McCartney. El problema és que no aconsegueixen fer coincidir les seves agendes, segons va afirmar. "No descartem tornar a tocar. Ell és un gran bateria i estem acostumats l'un a l'altre", va asseverar llavors.

 
Web Beatles Oficial


tornar