Mor
Richard Hamilton

Creador de la portada del disc dels Beatles conegut com a Disc Blanc. -

directe.cat 13/09/11

L'artista anglès Richard Hamilton ha mort avui a Londres víctima d'un càncer. Hamilton, (que havia nascut el 22 de febrer de 1922) tenia 89 anys i treballava actualment en una retrospectiva de la seva obra que s'havia d'exposar entre els anys 2013 i 2014 a Los Angeles, Filadèlfia, Londres i Madrid.

Richard Hamilton està considerat el pare del Pop Art i un dels seus creadors més destacats. També serà recordat com a creador de la portada del disc dels Beatles conegut com a Disc Blanc.

Després de treballar amb l'artista Peter Blake (que també formava part del moviment Pop Art), que va dissenyar la portada del Sgt. Pepper's, Paul McCartney va contactar amb Hamilton per a treballar el disseny del seu disc de 1968. Com a contraposició a la carregada portada del Pepper's, Hamilton va proposar una portada absolutament blanca que oficialment seria batejat com a The Beatles.

Per a donar-li la consideració d'obra d'art i de peça limitada els exemplars anaven individualment numerats. A dins del doble disc s'hi van incloure les fotos individuals dels Beatles i un collage amb un munt de fotografies i les lletres de les cançons. The Beatles va ser publicat el 22 de novembre de 1968 i va ser el primer disc publicat per Apple la discogràfica creada pel grup.

Richard Hamilton ha tingut també relació amb Catalunya, ja que des de fa molts anys tenia una casa a Cadaqués a on passava llargues temporades. L'any 2003 el MACBA li va dedicar una àmplia retrospectiva i el 2009 va col·laborar amb Ferran Adrià en un llibre.

 
Web Beatles Oficial


tornar