La discogràfica dels Beatles s'enfronta a
Apple Computer als tribunals
.
És la poma de la discòrdia. - Begoña Arce
El Periódico 30/03/06

És la poma de la discòrdia. La marca de discos dels Beatles, Apple Corps, que té com a símbol una poma granny smith de color verd, ha portat als tribunals la firma d'ordinadors Apple Computer, coneguda arreu del món per la seva poma multicolor. La batalla judicial va començar ahir al Tribunal Superior de Londres.

La discogràfica retreu a Steve Jobs, el cap d'Apple Computer, haver trencat un acord firmat el 1991 i estar utilitzant el logo de la poma per vendre els iPods i la biblioteca musical iTunes. En el pacte, Jobs es va comprometre a no utilitzar la seva poma i el nom d'Apple en el sector musical. En un primer moment la firma d'ordinadors només va utitlitzar la temptadora fruita per a ordinadors, telecomunicacions i els programes de transmissió de dades.

 

Però les coses van canviar el 2001 amb l'arribada dels iPods i el 2003 a l'obrir la botiga de música a internet iTunes. Apple Corps, creada pels Beatles el 1968, és propietat de Paul McCartney, Ringo Starr i les viudes de John Lennon i George Harrison.

La firma d'ordinadors els va oferir un milió de dòlars per poder utilitzar els drets de la marca Apple a les botigues de música, però l'oferta va ser rebutjada. Els advocats de la discogràfica acusen els americans de violació de l'acord i diuen que la venda de música online és similar a comprar un disc. Uns tres milions de cançons són adquirides cada dia a iTunes. La discogràfica vol restaurar el pacte del 1991 i rebre una indemnització.

 
Web Beatles Oficial


tornar