George Harrison ressuscita
la ‘beatlemania’ a Hollywood

El Passeig de la Fama dedica una estrella al músic difunt. - Europa Press

El Periódico 16/04/09

Hollywood es va entregar dimarts a la beatlemania amb l’homenatge que va rebre l’exmembre dels Beatles George Harrison: una estrella amb el seu nom al passeig de la Fama de Los Angeles. L’acte, que va ser seguit per centenars de fans del grup britànic, va reunir nombrosos amics i seguidors del músic, mort el 2001 a la primerenca edat de 58 anys. La placa dedicada a Harrison porta el número 2.382 i ha passat a formar part de les voreres del Hollywood Boulevard, al cor de la meca del cine, a prop del teatre Kodak, on s’entreguen anualment els Oscars. L’acte va tenir lloc davant la discogràfica Capital Records (on els Beatles van gravar alguns discos) i va ser presidit per la viuda de Harrison, Olivia, i el seu fill Dhani, la viva imatge del guitarrista.

Els van acompanyar el seu excompany en els fab four Paul McCartney i la nòvia, Nancy Shevell; els músics Tom Petty i Jeff Lynne, amb els quals Harrison va compartir projectes; l’actor Tom Hanks i la seva dona, Rita Wilson; i Eric Idle, dels Monty Python.

 

Va ser una cita plena de complicitats entre els assistents, que va demostrar l’excel·lent relació que existeix entre, per exemple, McCartney i Dhani, que van intercanviar petons i abraçades. Idle va descriure el músic desaparegut com una persona «extraordinària», i va insistir que no l’hauria impressionat l’homenatge. La viuda de Harrison el va definir com «un home místic que vivia en un món material». «Era molt graciós, imprevisible», va afegir.

També va parlar Tom Hanks. L’actor va recordar l’àlbum gravat en solitari per Harrison All things must pass (Tot acaba per passar) i va declarar: «És clar que tot acaba per passar però George sempre seguirà viu».

El passeig de la Fama comptava amb dues referències a la banda de Liverpool, una estrella dedicada als Beatles i una altra a John Lennon. Harrison va morir el 2001 víctima d’un càncer. Després del final dels Beatles, va seguir la seva carrera en solitari i va aconseguir èxit amb peces com My sweet lord. Martin Scorsese treballa en un documental sobre la seva vida.

 
Web Beatles Oficial


tornar