Passió 'beatle'
a Las Vegas

• McCartney, Starr, Yoko Ono i Olivia Harrison
acompanyen el Cirque du Soleil en l'estrena de 'Love' - Idoya Noain
El Periódico 02/07/06

L'alfombra vermella del nou i espectacular teatre de l'hotel Mirage de Las Vegas va entrar en ebullició divendres amb una renovada beatlemania. Com fa diverses dècades, sir Paul McCartney avançava a empentes i rodolons, impulsat i frenat a la vegada pels crits apassionats dels seus admiradors i la demanda d'atenció de periodistes. Ringo Starr accelerava sobre el vellut, com de costum més esquiu, i els flaixos es disparaven al pas de les dones que van omplir la vida de John Lennon i George Harrison.

Alçava oficialment el teló Love, l'últim espectacle del Cirque du Soleil i el primer muntatge teatral per al qual la discogràfica Apple ha autoritzat totalment l'ús del catàleg dels Beatles. I l'estrena no hauria pogut ser millor: encoratjats per l'entusiasme, les bones crítiques inicials i el suport incondicional dels supervivents i familiars dels Fabulosos Quatre, els productors parlen ja de mantenir una dècada aquest espectacle d'amor beatle a la ciutat del pecat.

EL RECORD
La primera sessió oficial de Love --un projecte que va néixer de l'amistat de George Harrison amb el fundador del Cirque du Soleil, Guy Laliberté-- va estar marcat per la presència dels seus autèntics protagonistes: els Beatles. El mateix McCartney va aparèixer a l'escenari circular després de ser testimoni del muntatge d'hora i mitja per dedicar l'espectacle "a John i George". I el productor dels de Liverpool, George Martin --que amb el seu fill Giles ha creat una banda sonora que recull fins a 130 creacions dels Beatles--, fins i tot va imaginar què hauria dit Lennon de l'homenatge. "Si John ho hagués vist probablement hauria dit: 'd'acord, però podria ser millor'".


 

Yoko Ono, que va assistir a Las Vegas amb el seu fill Julian i també hi va anar amb la primera esposa de Lennon, Cynthia, va destacar la importància del llegat del seu marit. "Vivim un moment en el món en què considero que necessitem sentir més que mai el que John i els Beatles havien de dir. El seu missatge d'amor no morirà mai", va dir.

És el missatge, però abans que res la música i la personalitat dels Beatles, el que ha inspirat Laliberté i Dominic Champagne, director de Love. "Em vaig intentar inspirar en les lletres però també en les seves carreres. No volíem ser massa didàctics. No volem donar una lliçó sobre la història dels Beatles", explicava divendres Champagne, que ha creat un muntatge més dedicat a la glòria de la música que no pas a la de la mateixa troupe.

Les crítiques, de moment, han entès el seu enfocament. The Hollywood Reporter assegura que el Cirque du Soleil "reimagina música coneguda de maneres intrigants i intel.ligents" i defineix Love com "una entretinguda allau sensorial amb una banda sonora fabulosa". Variety, per la seva part, ha escrit que l'espectacle Love resumeix l'essència del grup, sobretot per als beatlemaníacs: "Els sentits es carreguen, l'esperit s'eleva i hi ha urgència per fer córrer la veu".

 
Web Beatles Oficial


tornar