Els dibuixos de Lennon
veuen la llum

• Un col.leccionista anònim presta l'obra a un museu de Milwaukee - Noelia Sastre

El Periódico 15/08/08

John Lennon mai va vendre les seves obres a través d'una galeria. Ni tan sols les va catalogar. Per això l'exposició que demà s'inaugura al Waukesha County Historical Society Museum, als afores de Milwaukee, té un valor especial per als fans de l'ex-Beatle: serà la primera vegada que puguin veure 27 dels seus dibuixos a llapis, cinc litografies i serigrafies i altres objectes com el micròfon amb què va gravar Imagine, propietat d'un col.leccionista.

Titulada Coming Together Through The Art of John Lennon, la mostra és un encert per a Paul Jillson, representant de les obres de Lennon des del 1988, que recorda com la seva viuda, Yoko Ono, que té 1.700 dibuixos originals del músic, mai ha deixat que es fotografiïn per evitar-ne la falsificació i venda a internet.

L'exposició es podrà veure fins a l'1 de setembre gràcies al préstec del col.leccionista, que opta per l'anonimat.

 

La directora del museu, Kirsten Villegas, s'hi refereix com Mr. Kite per la cançó Being for the Benefit of Mr. Kite! del llegendari àlbum Sgt. Pepper's dels Beatles. "Prefereix que l'art i el micròfon, valorat en uns 400.000 euros, s'emportin tota l'a- tenció", apunta Villegas.

DES DE PETIT
Lennon va dibuixar des de nen, va estudiar a l'Institut d'Art de Liverpool i va fer les obres ara exposades entre el 1960 i el 1978, amb moltes versions d'una mateixa imatge, com la inspiració del portafolis Bag One, sèrie de litografies que evoca la boda i la lluna de mel al llit de John i Yoko exhibida el 1970, quan la policia en va confiscar algunes i altres es van perdre.

Per això Lennon es va negar a mostrar l'obra en públic durant molts anys. Jillson, propietari d'una galeria a Califòrnia, té més de 120 litografies i serigrafies de l'ex-Beatle a la venda (amb preus de 10.000 a 670.000 euros), però només dos dibuixos prestats per Yoko.

 
Web Beatles Oficial


tornar