L'assassí de John Lennon continuarà tancat
a la presó dos anys més

L'Estat de Nova York rebutja per sisena vegada la petició de llibertat condicional. - Marta Cervera

El Periódico 09/09/10

L'assassí de John Lennon no podrà sortir de la presó en llibertat condicional tal com havia sol·licitat. Les autoritats dels Estats Units van rebutjar dimarts per sisena vegada concedir la llibertat condicional a Mark David Chapman just quan falten uns mesos per al 30è aniversari de la mort de l'exBeatle, el 8 de desembre de 1980 a l'edifici Dakota de Manhattan. Quatre trets van acabar amb la vida d'un dels grans músics del segle XX.

L'estat de Nova York va rebutjar l'última sol·licitud presentada per Chapman a causa del «menyspreu que mostra cap a les normes de la nostra societat i la santedat de la vida humana». Els tres membres del comitè encarregat d'estudiar la petició de llibertat condicional van concloure que la seva sortida «continua sent inapropiada i incompatible amb el benestar comunitari». Segons el diari The New York Daily News, el comitè havia rebut 75 cartes a favor que se li denegués qualsevol mesura substitutòria de presó. Entre aquestes, hi hauria una missiva de la viuda de Lennon, Yoko Ono, que el mes d'agost passat va dir que Chapman podria suposar un risc per a ella i per als seus dos fills.

29 ANYS TANCAT
L'homicida fa 29 anys que està tancat a la presó de màxima seguretat d'Attica, al nord de l'estat, en un mòdul en què la resta d'empresonats no suposen cap amenaça per a la seva vida, segons les autoritats penitenciàries. Chapman, que ja havia sol·licitat mesures substitutives de presó en cinc ocasions (2000, 2002, 2004, 2006 i 2008), va ser condemnat a cadena perpètua amb possibilitat de sortir sota fiança als 20 anys. Després d'aquesta última petició s'haurà d'esperar dos anys més abans de poder tramitar-ne una altra, el 2012.

El record de Lennon ha continuat molt viu en el món de la música. Amb motiu del que hauria estat el seu 70è aniversari, el pròxim 9 d'octubre, s'han organitzat diversos actes. El Museu del Rock d'Ohio (EUA) presentarà una càpsula del temps que guardarà totes les seves gravacions posteriors als Beatles. Yoko Ono prepara una sèrie de projectes a Islàndia, entre els quals destaca un concert amb destacades estrelles del rock i el pop.

 
Web Beatles Oficial


tornar