Denegada la llibertat condicional
a l'assassí de John Lennon
(per cinquena vegada)
• La junta encarregada de considerar la petició al·lega
"preocupació per la seguretat i el benestar públic"
- Efe

El Periódico 13/08/08

La Junta de Llibertat Condicional de l'estat de Nova York ha denegat avui, per cinquena vegada, la llibertat condicional a Mark David Chapman, l'assassí del músic britànic John Lennon, de manera que haurà de passar almenys dos anys més a la presó. L'assassí de l'exbeatle ha comparegut avui davant la junta, que ha al·legat "preocupacions per la seguretat i el benestar públic" per denegar-li la petició.

Chapman, de 53 anys, va ser condemnat a cadena perpètua per un delicte d'assassinat en segon grau, després cosir a trets John Lennon el desembre del 1980 a les portes de l'edifici Dakota, en què el músic vivia davant el Central Park de Nova York.

La Junta de Llibertat Condicional recorda al text de la seva decisió que Chapman "va disparar cinc trets a John Lennon, dels quals en va rebre quatre que li van causar la mort".

 

A més, l'organisme afegeix que durant la seva compareixença, Chapman ha assenyalat que va planejar i va portar a terme de forma conscient l'assassinat de Lennon, una mort que "va impactar molts individus".

Empresonat en una unitat especial
L'assassí de Lennon està empresonat en una unitat especial de la presó d'Attica, a l'estat de Nova York, separada de la resta dels interns per a la seva pròpia seguretat.

Chapman podrà tornar a presentar una altra sol·licitud d'aquí a 24 mesos, l'agost del 2010, segons ha informat la junta al reclús. La primera vegada que la va demanar va ser el 2000, després de complir 20 anys de condemna.

L'organisme encarregat de considerar la petició de Chapman ha rebut unes 50 cartes i una petició amb 1.000 firmes en contra que se li concedís la llibertat condicional i només tres a favor.

 
Web Beatles Oficial


tornar