Michael Jackson i Lennon
en la memòria

La polèmica però respectuosa biografia de Philip Norman, "Papel de Liar", "El auténtico Lennon",
"Una revolución musical" i "Los Beatles, en el objetivo"
aquest Nadal - Anna Abella

El Periódico 16/12/09

Dos mites de la música es prodiguen aquest any a les llibreries. Que la prematura i misteriosa mort de Michael Jackson s’hagi convertit en un filó editorial a explotar no estranya a ningú. El que sí que pot sorprendre és que la figura de John Lennon, sense una efemèride destacada que ho avali, es converteixi en protagonista de diverses novetats.

Sobre Michael Jackson, probablement l’obra més rigorosa és la monumental i amena biografia de 860 pàgines, fruit de tres dècades d’investigació, del periodista i expert en el rei del pop J. Randy Taraborrelli, que va tenir accés a ell durant anys.

Després de molt de temps treballant amb Todd Gray, Jacko li va demanar que fos el seu fotògraf personal. Antes de ser el rey recull una selecció d’imatges inèdites, íntimes i alegres, obtingudes durant 10 anys per Gray, que mostren el cantant a casa seva, en família, amb els seus fans o en concert.

 

Dos homenatges més complementen el recorregut vital amb gairebé 200 fotos. Són les obres dels periodistes musicals Michael Heatley i Jason King. I si en volen més: La màgia de Michael Jackson, del Mag Lari (Pagès, 30 €), i Michael Jackson 1958-2009 Un destino (Timeo, 19 €).

Del líder dels Beatles destaca la polèmica però respectuosa biografia de Philip Norman, que mostra un Lennon amb totes les seves contradiccions que va fantasiar sexualment amb la seva mare i amb Paul McCartney.

Per seguir el beatle en imatges, dues opcions: en solitari, en "Una revolución musical
"; i en grup, "Los Beatles, en el objetivo. 1963-1969", amb un DVD amb escenes inèdites. Si busquen una raresa, textos i dibuixos surrealistes dels 60 del mateix Lennon, a "Papel de Liar". I si en volen una altra versió, la de Cynthia Lennon, primera dona del músic, reeditada a "El auténtico Lennon" (Ma Non Troppo, 20,95 €).

 
Web Beatles Oficial


tornar