"Los Sírex" celebren 50 anys
de rock al Poble Espanyol

• Van ser els teloners dels Beatles a la Monumental de Barcelona. • El grup barceloní comptarà amb Pep Sala, Los Manolos i Santi Carulla (Los Mustang) - Jordi Bianciotto

El Periódico 03/07/09

Des que, el 1978, el promotor Gay Mercader va treure Los Sírex del retir amb el festival Hasta luego, cocodrilo, al Palau d’Esports, el grup barceloní manté una vida activa i estable en sales com Quartier. Però, de tant en tant, necessita armar-la. Demà sortirà dels seus refugis habituals per citar-se amb el gran públic al Poble Espanyol. L’excusa és la celebració del seu 50è aniversari com a banda; una efemèride inaudita en el món del rock.

La raresa és encara més gran si observem que la formació del grup es manté amb poquíssims canvis respecte als seus inicis. Demà, a l’escenari, hi haurà quatre dels seus cinc membres històrics: Antoni Miquel, Leslie (veu), Guillermo Rodríguez (baix), Pepe Fontseré (guitarra) i Lluís Gomis (bateria). El cinquè element, el guitarrista Juanjo Calvo, és un jove que només fa 31 anys que és al grup, des del 1978, quan va ingressar per substituir Manolo Madruga, establert a Alemanya.

El Poble Espanyol, en el marc de les activitats de la Nit blanca, acollirà nous assalts a La escoba, El tren de la costa, Que se mueran los feos, San Carlos Club, Qué bueno, qué bueno...

 

Cançons amb què Los Sírex es van convertir en fenomen popular als anys 60. La nostra història del rock’n’roll no pot passar per alt les seves concentracions de públic al San Carlos Club, a Gràcia; el volcànic estil de Leslie i l’actuació com a teloners dels Beatles a la Monumental, el 3 de juliol de 1965.

AMICS I CONVIDATS
La cita de demà tindrà un caràcter de festa en què participaran diversos amics del grup. Hi intervindran com a convidats Pep Sala, Los Manolos, Santi Carulla (Los Mustang), Sicus (Sabor de Gràcia) i Víctor, d’OT. Loquillo, col·lega i fan (en el seu disc Mientras respiremos va gravar una versió de Maldigo mi destino), no hi podrà anar perquè està de gira. La nit s’obrirà amb una sessió de dj a càrrec d’Albert Malla, que celebra un altre aniversari, el 15è, del seu programa Cocodril club. A mitjanit sortiran a l’escenari Los Sírex, i després del concert firmaran exemplars del seu nou llançament, pel 50è aniversari, d’un llibre disc doble amb DVD que evoca aquelles cinc dècades de gestes.

 
Web Beatles Oficial


tornar