El disc 'Sgt. Pepper's'
celebra 40 anys

Avui el disc dels Beatles "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" fa 40 anys i sembla que els fans de la banda, i concretament d'aquest àlbum, continuen creixent.
El disc no ha parat mai de comercialitzar-se i tindrà una altra punta de vendes quan es digitalitzi-

AVUI 01/06/07

Avui el disc dels Beatles "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" fa 40 anys i sembla que els fans de la banda, i concretament d'aquest àlbum, continuen creixent.

Amb aquest disc, els de Liverpool, que van gravar en quatre mesos, van escriure part de la història de Hollywood utilitzant una portada on hi apareix, per exemple, Fred Astaire i Karl Marx i dissenyada per Sir Peter Blake, que s'ha convertit al llarg dels temps en la seva obra gràfica més popular.

Per aquest aniversari, les estrelles del rock del segle XXI, Oasis, Kaiser Chiefs i Razorlight han gravat un disc versionant les cançons més famoses del disc del 1967. L'enginyer Geoff Emerick, qui va treballar en l'àlbum original, s'ha tornat a posar als controls de gravació per aquest motiu tan especial. "És la primera vegada que he tocat aquest equip des dels dies dels Beatles".

 

La tecnologia per ordinador ha transformat la música de finals del segle XX i principis del XXI. Als anys 60, si Paul McCartney cantava una nota fora de to o John Lennon se li trencava una corda de la guitarra, havien de tornar a començar.

L'historiador del pop i locutor Paul Gambaccini, referint-se al llegat de l'àlbum, ha dit a Reuters: "'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' és una de les icones més grans del segle XX, va ser un símbol d'un moment molt determinat: l'estiu de l'amor del 1967." "Sgt. Pepper no ha parat mai de comercialitzar-se i tindrà una altra punta de vendes quan es digitalitzi", ha afirmat Gambaccini.

 
Web Beatles Oficial


tornar