Quaranta anys del pas dels
Beatles per Abbey Road

La imatge és una de les més imitades de la història de la música -

VilaWeb 08/08/09
El Periódico
08/08/09

Avui és un dia molt especial per als milions de fans dels Beatles. El 8 d'agost de 1969 el quartet de Liverpool va fer-se la mítica fotografia que il·lustra la portada del disc Abbey Road. Hi surten John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr passant per un pas de zebra al carrer Abbey de Londres. Tal com demostra el diari Daily Mail en aquest recull, la portada de l'onzè disc dels Beatles ha estat una de les més imitades de la història de la música.

La BBC ha visitat Abbey Road al cap de quaranta anys, i a YouTube hi ha un vídeo d'un dia d'aquest carrer londinenc. A la xarxa també es pot trobar una webcam en directe.

VilaWeb

 

Els beatlemaníacs tenen subratllat en vermell el dia d’avui: és el 40è aniversari de la imatge que va servir de portada d’Abbey Road. Qui havia de dir que aquella sessió fotogràfica que va durar només 10 minuts perquè els fab four tenien ganes de brega i estaven a punt de separar-se es convertiria en una icona pop. La foto, una d’aquelles sis instantànies que va captar Ian Macmillan, amic de John Lennon, ha estat imitada milers de vegades i el lloc on es va fer, Saint John’s Wood, al nord de Londres, atrau cada any 150.000 turistes-peregrins.

El Periódico

 
Web Beatles Oficial


tornar