Pattie Boyd explica els amors amb
George Harrison i Eric Clapton

La dona per qui es van barallar els músics publica les memòries - Elena Mataró

El Periódico 19/08/07

Pattie Boyd va ser la musa que va inspirar dues de les cançons d'amor que perduraran en el record: Something de George Harrison i Layla d'Eric Clapton. La seva relació constitueix un dels triangles amorosos més extraordinaris de la història del rock.

Boyd revela detalls de les dues relacions en les seves memòries, que seran publicades la setmana que ve al Regne Unit amb el títol Wonderful today (inspirat en una altra cançó de Clapton). El diari britànic The Mail on Sunday ha avançat alguns extractes del que és un testimoni de primera mà de la creativitat i també de la disbauxa d'aquells anys.

Pattie Boyd
estava casada amb George Harrison, a qui va conèixer el 1964 en el rodatge de Hard day's night, quan Eric Clapton se'n va enamorar irremeiablement. El guitarrista va iniciar una campanya de setge durant la qual i, davant de Pattie, va arribar a confessar-li al seu amic Harrison: "Estic enamorat de la teva dona".

Boyd explica com aquell mateix dia Clapton l'havia convidat per tocar-li la seva última creació, una cançó que, segons les seves paraules, era "la més poderosa i emotiva que havia escoltat mai". Era Layla. Però Boyd es va resistir a trencar el seu matrimoni i durant tres anys Clapton es va refugiar en l'heroïna. 

Fins que el 1973 el músic va reprendre el seu atac i durant un sopar els dos guitarristes van resoldre les seves diferències en un duel. "George li va allargar una guitarra i durant dues hores, sense dir-se cap paraula, es van enfrontar. La impressió general va ser que havia guanyat Eric".

UN FILL ANOMENAT CONOR
També era aquesta la impressió dels londinencs; feia anys que havia aparegut un grafit al metro que deia: "Clapton és déu". El 1974, Boyd es va decidir finalment per Clapton. La vida amb ell era "una gran festa impulsada per grans quantitats d'alcohol. Érem com nens jugant a ser adults", explica Pattie.

La beguda era un problema, admet Boyd. Tot i així, es van casar el 1979. Clapton va tenir un fill el 1986, Conor, fruit de la relació amb la model Lory del Santo. Per a Pattie, que no havia estat mare, va ser la gota que va fer vessar el got. El dia que feia 43 anys, Clapton va entrar borratxo al seu dormitori i va llançar-li les coses per la finestra. La parella es va divorciar el 1989.

Conor va morir amb 4 anys al caure d'un edifici a Nova York. En la seva memòria Clapton va compondre Tears in heaven.

Malgrat les diferències, quan Harrison va morir, el 2001, Clapton li va organitzar un concert d'homenatge en què van participar Paul McCartney i Ringo Starr.

 
Web Beatles Oficial


tornar