Una jaqueta de Lennon
es ven per 144.000 €
La peça que el músic va utilitzar a 'Sgt.Pepper's' es converteix en l'estrella d'una subhasta a Londres
'El Periódico' 25/07/05

La jaqueta, o més aviat túnica, utilitzada pel mític músic britànic John Lennon a la portada del disc Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band --vestuari que va ser recreat fa uns dies en el concert Live 8-- acaba de superar qualsevol preu de roba d'alta costura. Un admirador del músic, amb bon compte corrent, ha pagat a la subhasta que s'està celebrat a Londres, des del cap de setmana passat, 144.000 euros per la peça, de radiant color groc i amb cordons d'adorn, a l'estil de les que portaven els altres tres Beatles, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr.

La jaqueta, amb certs aires militars, tot i que festius, va ser utilitzada per Lennon no només per a la portada de l'àlbum més cèlebre del conjunt de Liverpool sinó també per a un reportatge fotogràfic de la revista Life. No obstant, quan l'artista va canviar d'estètica, fins i tot d'ètica, i es va traslladar a Nova York en companyia de Yoko Ono, tenien massa objectes acumulats i va haver de fer neteja general, de manera que peces com la jaqueta van anar a parar, el 1977, als magatzems de l'organització de caritat Exèrcit de Salvació.

 

Un voluntari d'aquesta organització religiosa, Joel Morris, va comprar la devaluada jaqueta, el 1983, per només 10 lliures (14,3 euros al canvi actual), en una subhasta benèfica que incloïa un petit lot d'objectes del cantant, assassinat tres anys abans. Ara, 22 anys més tard, Morris ha aconseguit una bona rendibilitat per la seva inversió.

A més de la jaqueta de Lennon, la subhasta, que finalitzarà el dia 29 de juliol, té altres objectes que van pertànyer al cantant i que tenen un especial atractiu, com la lletra i la partitura de la cançó All you need is love, escrita a mà per l'artista. Els organitzadors esperen aconseguir, almenys, 144 milions d'euros al finalitzar la subhasta dedicada al mític personatge.

 
Web Beatles Oficial


tornar