Portes obertes
als Estudis d'Abbey Road

els Abbey Road Studios, celebren el seu 80è aniversari -

directe.cat 16/01/12

Els estudis que la discogràfica EMI té al carrer Abbey Road de Londres, els Abbey Road Studios, celebren el seu 80è aniversari amb una sèrie de visites guiades obertes a tothom. Atès que la data inicial per a l'obertura de portes, el dia 10 de març va generar una allau de demanda de compra de tiquets, s'han ampliat les visites als dies 11, 24 i 25 de març, amb dos torns a les 10 del matí i les 3 de la tarda. A hores d'ara encara queden disponibles tiquets (a 75 lliures) per als dies 24 i 25 (www.seetickets.com).

Els estudis d'Abbey Road (al número 3 d'Abbey Road, St. John's Wood, London NW8 9AY) es van inaugurar oficialment el 12 de novembre de 1931 amb una sessió de la London Symphony Orchestra. Al seu estudi 1 s'hi han enregistrat grans discos de la música clàssica i l'òpera, amb noms mítics com Herbert Von Karajan.

Però els estudis són reconeguts sobretot per haver acollit la majoria de sessions de gravació dels Beatles, al seu mític Studio Two. Va ser allà quan, el dia 6 de juny de 1962, George Martin va fer una prova a 4 joves de Liverpool que canviarien el curs de la història de la música.

Però a banda dels Beatles, que varen esmerçar milers d'hores de treball als estudis, Abbey Road ha estat també la seu on gent com The Hollies, Kate Bush, Oasis, o els Pink Floyd han enregistrat alguns dels millors discos de la història de la música rock.

Entre els noms a han treballat als estudis d'Abbey Road, però des dels vessant tècnic, hi figuren els d'Alan Parsons, Norman Smith o Ken Townsend.

 
Web Beatles Oficial


tornar