El divorci
McCartney-Mills

El jutge acusa Heather Mills de ser mentidera i egocèntrica - Begoña Arce


El Periódico 20/03/08

El divorci de Paul McCartney va acabar amb una escena de vodevil. Heather Mills va buidar una garrafa d'aigua al cap, a l'advocada del seu exmarit, Fiona Shackleton, al Tribunal Suprem de Londres, on mai s'havia vist una cosa així. Shackleton, que va defensar Carles d'Anglaterra en el seu divorci amb Diana, havia destrossat la reputació de la model. El verdader gerro d'aigua se l'ha emportat Mills, a la sentència, amb un contingut que va intentar, per tots els mitjans, que no es publiqués.

En aquest dictamen, el jutge Hugo Bennett la presenta com una mentidera, malintencionada, exagerada i egocèntrica, encara que el seu llenguatge sigui una mica més asèptic. Bennett, que va ordenar a McCartney el pagament de 31 milions d'euros, afirma que Mills és una dona "decidida i de forta personalitat", que ha estat sotmesa "a una enorme pressió", però "bona part del seu testimoni, escrit i oral, no va ser només contradictori i inexacte, sinó que tampoc va ser del tot sincer".

El testimoni de McCartney va ser en canvi, "equilibrat". "Es va expressar amb moderació, encara que en alguns moments amb justificada irritació, si no amb descontentament. Va ser coherent, exacte i honest". "Desgraciadament no pot dir el mateix del testimoni de la dona". El jutge va considerar irrellevants les recriminacions que una part i l'altra es van llançar mútuament.

MOLT GELOSA
Mills va acusar el músic d'haver-li pegat, d'abusar de l'alcohol i de les drogues, de ser possessiu i gelós. L'exbeatle va afirmar que la seva ex li havia punxat el telèfon i havia filtrat una conversa que va tenir amb la seva filla, Stella, en la qual ella no deia coses gaire afectuoses de la madrastra.

 

Els seus advocats també van acusar Mills de ser extremadament gelosa, d'insultar McCartney i de mentir amb les al.legacions de violència.

El jutge ha arribat a la conclusió que, "individualment i col.lectivament aquestes accions són un intent deliberat per part de la dona d'arruïnar la reputació del marit". Mills pretenia ser una dona rica, quan va conèixer l'estrella, però els dos o tres milions que deia tenir al banc el 1999 no consten en cap saldo del seu compte, ni en la declaració d'hisenda. En aquesta declaració, com també anota el jutge, "no hi figura cap suma destinada a obres caritatives", encara que Mills afirma entregar el 80% dels seus diners a bones causes.

La model sostenia haver deixat en suspens una lucrativa carrera per seguir el músic i haver-li tornat la confiança i l'empenta professional, i per tot això li reclamava 160 milions d'euros, una xifra "gens raonable i en realitat exorbitant", segons el jutge.

Sobre les circumstàncies que van envoltar el fracassat matrimoni, Bennett sosté que McCartney encara estava de dol per la seva primera dona, Linda, morta el 1998, després de 30 anys junts, quan va conèixer Mills i era una persona afectivament vulnerable. La seva nova parella va intentar competir amb ell en fama i celebritat, tractant de ser constantment el centre d'atenció.

"Accepto", assenyala el jutge, "que, des de l'abril del 2006, la dona ha tingut mala premsa. Fins a cert punt ella mateixa és el seu pitjor enemic", perquè "té un caràcter explosiu i volàtil".

 
Web Beatles Oficial


tornar