Lennon: «A mi no m'interessa
ser un maleït heroi mort»

La revista 'Rolling Stone' publica íntegra 30 anys després de l'assassinat l'última entrevista que va concedir l'artista .- Emilio López Romero

El Periodico 09/12/10

Probablement Jonathan Cott no es va imaginar mai que l'entrevista que va realitzar a finals del 1980 a John Lennon a Nova York acabaria sent l'última que va concedir el músic i compositor britànic abans de morir. Tres dies després de la trobada que van mantenir al seu apartament a l'Upper West Side de Manhattan, Mark David Chapman va acabar amb la vida del fundador dels Beatles a les portes de l'edifici Dakota. Cott, un jove periodista que en aquell moment acabava de començar a treballar per a Rolling Stone, només va arribar a publicar alguns extractes d'aquella entrevista després de l'assassinat de Lennon, una de les morts més plorades a tot el planeta. Ara, quan ahir es van complir 30 anys de la mort de l'autor de cançons mítiques com Imagine i Give peace a chance, la revista ret el seu particular homenatge a Lennon publicant l'entrevista al complet, de la qual ahir es van conèixer algunes parts.

Aquells dies, el músic es preparava per tornar als escenaris després de llançar el disc Double fantasy i no semblava estar content amb les crítiques que rebia després d'haver abandonat la banda gairebé 10 anys abans. «El que volen són herois morts, com Sid Vicious o James Dean. Però a mi no m'interessa ser un maleït heroi mort». Van ser les tràgiques paraules que va llançar aquella tarda sense saber que tres dies després un dels seus fans li trauria la vida disparant-li quatre trets per l'esquena.

«NO PUC TORNAR A DALT DE TOT»
«Només els interessa la gent que està arribant a dalt de tot […] però jo ja no puc tornar-hi», es lamentava Lennon dels seus crítics. El periodista assegura ara que encara se segueix estremint quan escolta aquelles nou hores de conversa, desenterrades del fons d'un armari fa un any.Alguns fragments de l'àudio també estan disponibles des d'ahir a la pàgina web de la revista.

Aquest any també s'està celebrant el que hauria estat el 70è aniversari de Lennon amb infinitat d'homenatges a tot el món. La seva viuda, Yoko Ono, que defensa a capa i espasa el seu llegat allà on va, recordava ahir amb nostàlgia a les pàgines de The New York Times alguns moments íntims que van viure just abans de la seva mort. Ara es disposa a reeditar juntament amb EMI Music les 121 cançons que va escriure en solitari. «Les seves lletres segueixen igual de vigents en l'actualitat».

«ENCARA CREC EN LA PAU I L'AMOR»
Crida l'atenció un altre moment de l'entrevista en què Lennon reflexiona sobre la seva vida i fins on havia arribat després que el periodista li recordés que era la icona de tota una generació. Respon amb certes dosis d'humilitat que només feia la seva feina. «No sóc una divinitat. No m'he atribuït mai puresa d'ànima ni he tingut les respostes de la vida. Només escric cançons i responc a preguntes tan honestament com puc. Però encara crec en la pau, l'amor i la comprensió».

Lennon feia uns anys que estava apartat de l'escena i es dedicava al seu fill Sean, però aquell dia va reco­nèixer que no descartava tornar a sortir de gira amb els Beatles. «Podríem fer-ho, però sense tant de fum, pintallavis o flaixos. Som rockers renascuts i podem tornar a començar. Hi ha molt de temps, ¿oi? Molt de temps».

Només tres dies després, la seva vida s'apagava per sempre davant de Central Park.

L'última entrevista de Lennon .- Marta Salicrú

Ara 09/12/10

· La revista musical nord-americana 'Rolling Stone' publica una entrevista inèdita amb John Lennon feta només tres dies abans de la seva mort.

La revista musical nord-americana Rolling Stone publica, en la seva edició en paper, una entrevista a John Lennon feta només tres dies abans del seu assassinat. De l'entrevista se n'havien fet públics fragments, però mai s'havia publicat sencera. Rolling Stone li dedica la portada del seu número de desembre, coincidint amb el 30 aniversari de la mort de l'ex-Beatle, i acompanya l'entrevista amb les fotografies que Annie Leibovitz va fer a Lennon el 8 de desembre de 1980, el mateix dia que va morir.

L'edició digital de la revista publica un article en què explica les circumstàncies de l'entrevista, que li va fer el periodista

Jonathan Cott. "A principis d'aquest any estava fent neteja quan vaig trobar dues cintes de casset etiquetades "John Lennon, 5 de desembre de 1980'", afirma Cott a l'article.

A l'entrevista, Lennon va parlar de la possibilitat de tornar a fer gires, i va criticar els fans i els periodistes que el van perseguir durant els cinc anys en què va estar retirat, abans de tornar amb el disc Double Fantasy (1980). "El que volen són herois caiguts, com Sid Vicious i James Dean", va afirmar. "A mi no m'interessa ser un heroi caigut, així que oblidem-nos-en".

L'article a l'edició digital de Rolling Stone dóna també la possibilitat de sentir el mateix Lennon en fragments de l'entrevista. Complementa la peça una selecció de Yoko Ono de les millors cançons de l'ex-Beatle.

Ara 08/12/10
 
Web Beatles Oficial


tornar