La pau i el rock&roll
tornen a unir McCartney i Ringo

• Els antics companys de John Lennon van 'ressuscitar' a les pantalles gegants imatges del seu viatge a l’Índia del 1968 - Idoya Noain

El Periódico 06/04/09

Quan els dos supervivents dels Beatles apareixen junts en un escenari és difícil que la causa que els porta a reunir-se pugui més que el retrobament. I així va quedar de manifest dissabte a Nova York, quan Paul McCartney i Ringo Starr van participar al Radio City Music Hall a El canvi comença en un mateix, una gala benèfica organitzada per la fundació del cineasta David Lynch per promoure la meditació transcendental entre els escolars.

Van ser quatre hores de concert amb artistes com Sheryl Crow, Moby, Donovan, Eddie Vedder, Ben Harper, Angelo Badalamenti i el beach boy Mike Love; una nit de música, discursos, comèdia i vídeos amb testimonis de nens cantant les lloances de la meditació i implorant per la pau mundial. Però per als 6.000 assistents que van pagar fins a 1.500 euros per entrada, el premi més gran va ser la possibilitat de ser testimonis directes d’un retrobament que no es produïa des del 2002, quan McCartney i Starr van participar a Londres en el concert organitzat en el primer aniversari de la mort de George Harrison.

 

Primer per separat i finalment junts, entonant With a little help from my friends, els antics companys de John Lennon van ressuscitar el seu viatge a l’Índia del 1968 per meditar amb Maharishi Mahesh Yogi.

I el bis final els va reunir a tots a l’escenari per cantar l’apropiada Cosmically conscious i una versió d’I saw her standing there, que va fer posar dret el Radio City.

Starr duia una samarreta amb la imatge de Krishna; McCartney va llançar la frase que va resumir millor l’esperit de la vetllada: «Pau i rock and roll».

 
Web Beatles Oficial


tornar