Mor el representant
dels Beatles i dels Rolling Stones

• Allen Klein va ser una de les figures més poderoses del món de la música - EFE

El Periódico 06/07/09

El productor discogràfic, Allen Klein, que va ser representant dels Beatles i dels Rolling Stones, ha mort als 77 anys malalt d'Alzheimer, segons ha informat un portaveu de la seva companyia discogràfica ABKCO Music & Records.

Klein, casat i amb tres fills, ha mort a casa seva a Nova York, ciutat on serà enterrat dimarts que ve.

Durant 50 anys Klein va dedicar la seva vida a la música i als anys 60 es va convertir en una de les figures més poderoses en el món de la música amb contractes que li van fer guanyar la seva immensa fortuna.

Conegut per la seva tenacitat en la recerca de bons contractes, va tenir entre els seus clients Sam Cooke, Bobby Darin i Herman's Hermits, encara que va ser amb la firma del dels Rolling Stones i els Beatles amb qui va guanyar fama.

 

Separació dels Beatles

Allen Klein va acabar als tribunals amb els dos grups i alguns dels seguidors dels Beatles el consideren una de les causes que van contribuir a les tensions que van portar Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison i John Lennon a separar-se.

No obstant, posteriorment, Klein va seguir treballant amb Lennon i Yoko Ono, i va ajudar Harrison a organitzar el seu concert a Bangla Desh per recaptar fons per a l'Unicef.

També va produir una trilogia de pel·lícules de spaghetti western en què va participar Clint Eastwood, i va col·laborar amb el director de cine xilè Alejandro Jodorovsky.

 
Web Beatles Oficial


tornar