Una canšˇ dels Beatles
viatja per l'univers

Ľ La transmissiˇ ha estat realitzada amb ajuda d'una antena situada a Madrid, una altra a Calif˛rnia i una altra a Canberra - EFE

El Periódico 05/02/08

La canšˇ Across the universe, del grup britÓnic The Beatles, ha iniciat a les 00.59 hores un llarg viatge pel cosmos en un dels actes amb quŔ la NASA celebra els seus 50 anys d'existŔncia. La transmissiˇ, realitzada amb l'ajuda d'una antena situada a Madrid, ha durat quatre minuts, per˛ trigarÓ 430 anys a arribar a l'estrella Polaris, segons ha informat Alan Buis, portaveu del Laboratori de Propulsiˇ a Raig (JPL) de la NASA.

Aquest llanšament, entre altres, commemora els 50 anys d'existŔncia de l'agŔncia espacial nord-americana, aixÝ com el naixement de la banda britÓnica i els 40 anys de la canšˇ que, segons ha recordat en una nota la NASA, viatjarÓ per l'espai a 300.000 quil˛metres per segon.

A la mateixa hora de l'inici de la difusiˇ de la canšˇ, s'esperava que els seguidors dels Beatles escoltessin Across the universe per aixÝ crear una "convergŔncia harm˛nica" al voltant del planeta i al llarg de l'univers.

Amor per tot l'univers

"Aquest Ús el millor dia per transmetre una canšˇ que parla d'amor i que no Ús solament per a la Terra sinˇ per a tot l'univers", ha dit Martin Lewis, un admirador del grup britÓnic que va proposar el tema a les autoritats de la NASA. "Es van entusiasmar perquŔ aquest any se celebren tantes proeses de la NASA i al mateix temps es compleixen 40 anys del dia en quŔ es va gravar la canšˇ", ha afirmat.

 

Paul McCartney, un dels dos supervivents del grup junt amb Ringo Starr, va donar la setmana passada la seva aprovaciˇ a la NASA per mitjÓ d'un missatge en quŔ va dir: "!Fabulˇs!. Molt ben fet NASA. Transmetin les meves salutacions als extraterrestres", ha recordat l'organisme de l'agŔncia espacial. Yoko Ono, la viuda de Lennon, va dir que la transmissiˇ del tema Ús un esdeveniment important. "Veig aix˛ com el comenšament d'una nova era en quŔ ens comunicarem amb milers de milions de planetes per tot l'Univers", va dir l'artista.

Altres temes del grup
Aquesta no Ús la primera vegada que la NASA utilitza una canšˇ del popular conjunt britÓnic. El novembre del 2005, McCartney va interpretar Good day sunshine durant un concert que es va transmetre a l'estaciˇ espacial internacional. Altres temes dels Beatles transmesos als tripulants de diverses naus espacials han estat Here comes the sun, Ticket to ride i A hard day's night.

La difusiˇ es va realitzar a travÚs de Deep Space Network (DSN), una xarxa internacional que tÚ la NASA per recolzar les missions interplanetÓries i que estÓ formada per tres centres de comunicaciˇ ubicats a Madrid, Golstone (Calif˛rnia, EUA) i Canberra (AustrÓlia).

 
Web Beatles Oficial


tornar