Londres subhasta
objectes personals dels Beatles

• Destaca una carta de George Harrison al seu pare -

El Periódico 10/01/08

La casa londinenca Bonhams traurà a subhasta diferents objectes dels Beatles el 15 de gener vinent com a part d'una col.lecció de material pop en què també es podran adquirir articles d'artistes com els Rolling Stones, Bob Dylan i Elvis Presley.

Entre ells destaca una carta de George Harrison al seu pare, que pot arribar a un preu d'entre 3.000 i 4.000 euros, i un cartell psicodèlic que ells mateixos van pintar per anunciar-se en el festival de Monterrey de l'any 1967. 

També es venen al millor postor els quatre penja-robes de Yellow Submarine i els vestits de dues peces d'estil indi que van lluir per al mític àlbum Sgt. Pepper's lonely hearts club band.

Subhastaran obra dels Beatles per al festival de Monterrey - ab/ mzr

El Universal (Caracas) 09/01/08

Posaran a la venda el pròxim 15 de gener, en la Sala Bonhams, el cartell psicodèlic signat pel quartet de Liverpool que parla de la pau i l'amor.

Una obra d'art de caràcter psicodèlic creada pels Beatles en 1967 per a anunciar-se en el festival internacional de música pop de Monterrey (Califòrnia) se subhastarà el pròxim 15 de gener en la sala Bonhams de Londres. Es tracta d'una espècie de cartell en l'execució del qual el grup de Liverpool va emprar tinta i llapis de colors i que parla al mateix temps de molts temes, però sobretot de pau i d'amor, paraules favorites dels hippies. Entre altres coses, el cartell diu "T'estimem, Pau a Monterrey de la Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band" , frase que apareix al costat de cors, estrelles i diversos caps, a més de la signatura de John (Lennon) , Paul (McCartney) , George (Harrison) i Ringo (Starr).

El propietari de l'obra és Tom Wilkes, exdirector artístic del famós festival i artista ell mateix, que ha creat més d'un miler de tapes de discos per a The Beatles tant individual com col·lectivament. En la venda s'inclou també un vídeo, produït pel propi Wilkes i Terry Dauren, en el qual es documenta el procés de composició d'aquesta obra, el preu de la qual es calcula en l'equivalent a entre 337.500 i 506.000 euros (entre 495.000 i 740.000 dòlars al canvi d'avui).

El Festival de Monterrey va ser planejat pel productor discogràfic Lou Adler, els cantants Michelle i John Phillips, de The Mamas and the Papas, el productor Alan Pariser i el publicista Derek Taylor, i en ell van participar activament tant The Beatles com The Beach Boys.

 

Aquell festival es considera, al costat de l'àlbum dels Beatles "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" , que es va posar a la venda una setmana abans, com el punt culminant de l'anomenat "Estiu de l'Amor" , i l'obra que se subhasta ara reflecteix aquell esperit.

Al responsable de premsa dels Beatles, Derek Taylor, se li va demanar que col·laborés en la campanya de publicitat per al festival, i aquell va contactar als membres del grup.

Els més de 200.000 assistents al festival, que van pagar cadascun només un dòlar per tres dies d'actuacions, van poder veure i escoltar a altres músics avui llegendaris com Jimi Hendrix, que va destruir allí la seva guitarra, The Who, Janis Joplin, Otis Redding, Simon & Garfunkel, Grateful Dead o Jefferson Airplane; gairebé tots van actuar gratis.

Aquell festival, després imitat en altres parts, començant pel de Woodstock (Nova York) que va tenir lloc dos anys després, va resultar notable per moltes coses, entre elles l'absència de qualsevol acte de violència o de detencions.

A més del cartell de The Beatles, que és l'estrella de la subhasta de Bonhams, s'oferix també al millor postor abundant material -autògrafs, postals, fotografies, cartells, guitarres i altres objectes- relacionats tant amb el quartet de Liverpool com amb altres músics i grups del pop i del rock com The Rolling Stones, Bob Dylan, The Who, Cliff Richard, Elvis Presley o Jimi Hendrix.

interNOSTRUM  ::  traductor espanyol/català
 
Web Beatles Oficial


tornar