Nou disc de Lennon
als 30 anys del seu assassinat

L'àlbum 'Gimme some truth' conté 121 temes en solitari de l'exbeatle .- Europa Press

El Periodico 08/12/10

El 8 de desembre del 1980, John Lennon va ser abatut per Mark David Chapman davant de l'edifici Dakota de Nova York i, tres dècades després, la segona dona de l'autor, Yoko Ono, reeditarà 121 temes del cantant en solitari sota el títol Gimme some truth (Dona'm una mica de veritat).

La mort de John Lennon va deixar un gran buit en el món de la música, però el seu llegat no s'ha diluït en el temps i, avui dia, l'artista continua sent un dels pilars de la cultura universal gràcies a temes tan coneguts com Mother, Imagine o Woman.

Com a homenatge a John Lennon, que hauria fet 70 anys a l'octubre, Yoko Ono reeditarà els temes de l'autor en solitari en la col·lecció Gimme some truth, amb l'objectiu d'acostar la música del seu marit "a tot un nou públic", segons informa EMI Music. "Amb la remasterització de 121 cançons, també espero que els que ja estan familiaritzats amb el seu treball puguin trobar renovada inspiració en els seus increïbles dots com a compositor, músic i vocalista, així coma cronista de la condició humana", ha dit Ono.

Segons l'artista, les lletres de John Lennon "segueixen sent rellevants en l'actualitat", igual que ho eren "en el moment que van ser escrites". "No se m'acut un títol més apropiat per a aquesta campanya que Gimme some truth", afegeix.

70 aniversari
Nascut a Liverpool (Anglaterra) el 9 d'octubre del 1940, John Lennon es va donar a conèixer a finals del 1962 en la banda més influent de la història de la música, The Beatles, i, amb el pas del temps, es va convertir en el seu integrant més carismàtic i en el seu gran baluard.

L'artista britànic va abandonar la banda el 1969 i va iniciar la seva carrera en solitari, en la qual destaquen els àlbums d'estudi John Lennon/Plastic Ono Band (1970), el mític Imagine (1971), Mind Games (1973), Walls and Bridges (1974) i Rock 'n' Roll (1975). A més, amb motiu del 70è aniversari del seu naixement, l'editorial Anagrama ha publicat la biografia John Lennon (2008), en la qual l'autor Philip Norman desvela les llums i ombres del geni dels Beatles més enllà de les seves cançons i la seva llegenda pòstuma.

La publicació, que explora la creativitat i la passió per la música de John Lennon, deixa veure nous passatges de la turmentada existència de l'artista britànic i inclou informació "àmplia, veraç i detallada" sobre la seva figura amb una mirada renovada i penetrant. Durant uns quants anys d'investigació, l'autor Philip Norman ha sondejat en profunditat diversos aspectes de la vida de l'artista, com l'educació estricta de la seva tia Mimi, les seves incursions en la pintura i la literatura i fins i tot les seves experiències amb les drogues.

Cara fosca
Així mateix, l'editorial Lumen reedita The Lives of John Lennon (Albert Goldman, 1988) --traduïda com Las muchas vidas de John Lennon--, que al seu dia va ser durament criticada pels 'fans' de l'artista, ja que mostra "la cara més fosca" de l'ídol britànic.

Segons l'editorial, després d'entrevistar un miler de persones i després de sis anys de treball, Albert Goldman va realitzar un "retrat de cos sencer" d'un home que es va convertir "en el símbol d'una generació" que encara veia possible "convertir els somnis en realitat".

Ara 08/12/10
 
Web Beatles Oficial


tornar