Els Beatles, ara en 3D
Yellow submarine’ versió Disney

• Robert Zemeckis dirigirà per a Disney l’adaptació de ‘Yellow submarine’, l’aventura animada psicodèlica dels quatre de Liverpool estrenada el 1968 - Emilio López Romero

El Periódico 21/08/09

Gairebé mig segle després de l’estrena de Yellow submarine, la versió animada i psicodèlica de les cançons dels Beatles, la factoria Disney ha aconseguit els drets de 16 cançons de la banda de Liverpool per rodar una versió de la pel·lícula en 3D sota la direcció de Robert Zemeckis (¿Qui ha enredat en Roger Rabbit?, Forrest Gump). Segons la revista Variety, el remake estaria a punt el 2012, coincidint amb els Jocs Olímpics de Londres.

Disney no ha confirmat que el projecte estigui tancat, però Variety ha consultat fonts implicades en les àrdues negociacions pels drets per avançar que les aventures de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr a bord d’un submarí groc tornaran a veure la llum, aquesta vegada en 3D. L’acord inclou també la possibilitat de convertir Yellow submarine en un musical de Broadway. El film inclourà, entre altres, èxits com All you need is love, Baby you’re a rich man, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band o Lucy in the sky with diamonds.

La versió original de Yellow submarine es va estrenar el 1968 sota la direcció de l’animador canadenc George Dunning i la producció de United Artists i King Features Syndicate. Va ser un èxit de taquilla, encara que els quatre de Liverpool només apareixen en persona al final de la pel·lícula i la seva veu va ser doblada per actors.

 

La trama transcorre en un imaginari món sota el mar anomenat Pepperland, que està protegit per la Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Un dia la pau i tranquil·litat dels seus habitants es veu interrompuda per l’atac dels Blue Meanies, uns éssers despietats que odien la música i que acaben imposant una dictadura de color blau.

AL RESCAT DE PEPPERLAND
A Pepperland no poden viure sense la seva estimada música i el vell alcalde envia un emissari a Liverpool per contactar amb els Beatles. Cap dels quatre s’ho pensa dues vegades i decideixen submergir-se en les profunditats de l’oceà a bord d’un submarí groc.

Arribar fins al seu objectiu no és fàcil i pel camí esquiven tota mena de problemes sota els acords de When I’m sixty-four, Only a northern song i Nowhere man. Una vegada a Pepperland, els quatre de Liverpool es posen a imitar la Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band i a poc a poc els colors tornen al seu lloc i els Blue Meanies es rendeixen. Fidels a l’esperit de l’època, acaben tots tan amics.

 
Web Beatles Oficial


tornar