John Lennon,
de nou número 1 a l'Estat

Feia dècades que l’exmembre dels Beatles John Lennon no tornava a ocupar les llistes d’èxits dels més venuts a l’estat espanyol - Anaïs Barnolas

AVUI 23/08/07

Els mites mai no moren i encara menys amb Internet. Feia dècades que l’exmembre dels Beatles John Lennon no tornava a ocupar les llistes d’èxits dels més venuts a l’Estat espanyol. Però aquesta vegada sí, i amb la diferència que ha estat el més venut al mercat digital, concretament a l’iTunes, el portal d’Internet més important, integrat dins l’empresa informàtica Apple.

El número 1 l’ha aconseguit amb el recopilatori Working Class Hero, que es pot adquirir des de fa una setmana en format digital juntament amb la resta d’àlbums del beatle en solitari.

La sortida del catàleg de Lennon ha tingut molt bona acollida per part dels compradors espanyols, que han situat quatre discos del músic britànic entre els 40 més venuts.

L’àlbum que ha tocat el cim compta amb una àmplia retrospectiva de 38 temes publicats fa dos anys, entre els quals apareixen les cançons d’Anthology, una selecció de temes inèdits editats el 1998 i la versió de l’àlbum Imagine remasteritzada el 2000. També hi ha una altra col·lecció d’èxits que debuten a la xarxa: Lennon Legend (1997) i Acoustic (2004).

 

‘Imagine’, al número 2
A banda que l’àlbum de Lennon hagi estat tan ben rebut, les cançons també han escalat alt. Sense anar més lluny, Imagine ocupa el número 2, trenta-set anys després de sortir al mercat.

Els temes de l’antic beatle es troben al mercat digital gràcies que el passat 15 d’agost Apple va arribar a un acord amb la discogràfica EMI per distribuir els discos en solitari del músic. Lennon va passar a formar part aleshores de l’oferta del portal de vendes iTunes amb un pacte similar al que fa uns mesos es va signar amb Paul McCartney. En aquest moment, iTunes, a part de Lennon i McCartney, també ven alguns àlbums en solitari de Ringo Starr, tot i que no encara tota la seva discografia.

Els més fans dels Beatles ja estan preguntant a iTunes quan està previst que comercialitzin els àlbums del grup de Liverpool al complet. De moment, Apple no ha volgut donar una data concreta de l’esperat llançament, però es preveu que es produeixi a finals d’aquest any o bé a principi del que ve.

 
Web Beatles Oficial


tornar