Una mostra repassa
el nexe Lennon-Nova York

La mostra exhibeix objectes, el piano que tenia a l’apartament, manuscrits, cartes inèdites, i collages i dibuixos. - Idoya Noain

El Periódico 13/05/09

Nova York i John Lennon seguien el mateix ritme: imparables 24 hores al dia. Ni els esforços dels serveis d’immigració va poder arrencar el beatle de les seves elegides arrels. Només una pistola va ser capaç, el 8 de desembre de 1980, de frenar-lo. I ara, la viuda, Yoko Ono, ha col·laborat amb Annex, la seu novaiorquesa del Rock & Roll Hall of Fame, per ressuscitar aquells anys a la ciutat que va arribar a anomenar “el centre de la terra”.

La petita mostra exhibeix objectes com la samarreta de la ciutat que li va regalar Bob Gruben i amb què el va retratar per a la promoció de Walls and bridges, el piano Steinway que tenia a l’apartament on va compondre peces de Double fantasy i Milk and honey, manuscrits amb les lletres de cançons com Watching the wheels i Woman,

 

cartes inèdites de suport a la seva permanència als EUA de Joan Baez i el llavors alcalde John Lindsay, i collages i dibuixos com el seu autoretrat com el seu autoretrat com a Estàtua de la Llibertat amb la salutació del black power com a torxa.

Es pot veure per primer cop la bossa que l’Hospital Roosevelt va tornar a Ono amb les pertinences del marit. La viuda sap que pot ser criticada per mostrar-la, però creu que “era molt important avui perquè la gent entengui què és la violència”.

Un pòster amb la foto de les ulleres amb sang de Lennon que ella va agafar el febrer del 1981 explica, amb xifres, la seva tesi: des del seu assassinat, més de 932.000 persones han mort per armes als EUA. .

 
Web Beatles Oficial


tornar