Fotos inèdites dels Beatles
per 200.000 €

Les fotos van ser preses durant l’actuació del grup al Washington Coliseum el dia 11 de febrer de 1964 -

directe.cat 22/07/11

La sala de subastes Sotherby’s va adjudicar 46 fotografies inèdites dels Beatles per un import total de 200.000 euros. Les fotos van ser preses durant l’actuació del grup al Washington Coliseum el dia 11 de febrer de 1964 pel jove de 18 anys de nom Mike Mitchell i van ser posades a subasta en diferents lots.

L'expectativa per aquests fotos ha estat fins i tot superior a les de la mateixa casa de subastes que preveia uns ingressos de 70.000 euros en total. La peça més cara és un contrallum dels Beatles d'esquenes a l'escenari que va ser adjudicada per 48.000 euros. Malgrat estar fetes, pretesament, per un jove seguidor, les fotografies mostren una professionalitat i proximitat evidents.

Aquell va ser el primer concert dels Beatles als Estats Units i es va celebrar al palau d’esports de la capital nord-americana el dia 11 de febrer de 1964 a les 20:31 hores durant l’estada americana per a participar al programa de televisió Ed Sullivan Show.

Era previst que el grup arribés a Washington per via aèria, però una tempesta de neu va obligar a cancel·lar tots els vols previstos. Brian Epstein, manager del grup, va llogar un tren especial per arribar a temps a la capital americana, a on els esperaven 3.000 fans a peu d’andana.

Els Beatles van actuar en un escenari situat al bell mig del pavelló que anava girant per a que tothom pogués veure els seus ídols.

El repertori per a l’escassa mitja hora d’actuació estava composat per Roll Over Beethoven, I Saw Her Standing There, From Me To You, This Boy, All My Loving, I Wanna Be Yourt Man, Please Please Me, Till There Was You, She Loves You, I Want To Hold Your Hands, Long Tall Sally i Twist And Shout.

El concert va ser enregistrat per la CBS i un resum del mateix es va projectar als cinemes els dies 14 i 15 d’aquell mateix mes de febrer.

 
Web Beatles Oficial


tornar