Devoció
pels Beatles

• Els catalans Abbey Road compleixen 20 anys i celebren els 40 del disc que els va donar nom - Jordi Biancciotto

El Periódico 16/05/09

Les tribute bands, grups consagrats a la fotocòpia professionalitzada de l’obra i la imatge dels seus ídols, són un fenomen en alça, i aquí, Abbey Road porta avantatge. El quartet barceloní compleix dues dècades de devoció sense complexos pels Beatles, un aniversari que se solapa amb el 40è aniversari de l’àlbum Abbey road. La doble efemèride inspira el seu assalt a l’Auditori, un repte per a aquest grup habituat a actuar en ambients festius i convencions d’empreses.

La seva missió és «reproduir fins al detall més mil·limètric dels Beatles en so i vestuari», explica Manel Solsona, el replicant català de John Lennon. «Si hi havia un error en la gravació, nosaltres el reproduïm», precisa. Això sí, «el baixista no és esquerrà». Per impulsar una banda de tribut s’ha de mantenir l’ego en suspens: només importa reproduir èxits d’altres. Però Solsona creu que la rèplica artesanal i amb actitud és preferible a certes creacions originals. «Tot està inventat. La gent que fa música pròpia s’acaba estavellant en el 90% dels casos».

 

Els seus concerts tenen un component teatral. «En una obra, l’actor que fa de Romeo es posa en el seu paper i s’oblida de qui és. Nosaltres igual».

Abbey Road va més enllà que els Beatles: si bé aquests van deixar d’actuar el 1966, els barcelonins integren en el seu repertori cançons de l’etapa posterior, com Penny lane, Let it be i Hey Jude. El seu xou de l’Auditori tindrà dues parts en què evocaran, respectivament, els Beatles del 1965 i els del 1969, amb el vestuari inclòs. Miraran de demostrar per què els lectors de la prestigiosa revista britànica Mojo els van votar com la cinquena millor tribute band dels Beatles del món.Abbey Road Auditori
• Dissabte 16/05/09
• 21.00 hores
• 25 €

 
Web Beatles Oficial


tornar