L'assassí de John Lennon
seguirà a la presó

Rèplica gegant de les ulleres de John Lennon a la plaça Szechenyi, per promocionar l'exposició 'The Art of John Lennon' a la Casa de les Arts a Pécs (Hongria)
Les autoritats penitenciàries de Nova York han rebutjat per setena vegada la petició de llibertat de Mark David Chapman -

El Periódico 24/08/12

David Chapman, condemnat per l'assassinat de John Lennon, ha tornat a demanar la llibertat condicional i, de la mateixa manera que va succeir en les sis ocasions anteriors --2000, 2002, 2004, 2006, 2008 i 2010--, les autoritats li han denegat l'excarceració. Així l'hi han comunicat els serveis penitenciaris novaiorquesos aquest dijous, després de l'audiència celebrada dimecres.

Chapman, de 57 anys, es troba reclòs a la presó d'alta seguretat de Wende, a Alden (Nova York), al ser castigat el 1981 amb una pena que podia anar des dels 20 anys fins a la cadena perpètua per l'assassinat de l''exbeatle'. El músic va morir el 8 de desembre del 1980 després de rebre cinc trets davant la porta de l'edifici de Nova York on residia.

Les autoritats han rebutjat la petició argumentant que l'homicida no mereix el benefici. "La seva posada en llibertat en aquest moment soscavaria de manera important el respecte per la llei i tendiria a banalitzar la tràgica perduda humana que va causar el seu crim atroç, no provocat, violent, fred i calculat", resa la carta que han enviat a Chapman.

La viuda del cantant britànic, Yoko Ono, ha dit en reiterades ocasions que s'oposa a l'alliberament del condemnat, ja que considera que la seva vida o la dels dos fills de Lennon estaria en perill si fos excarcerat.

 
Web Beatles Oficial


tornar