França concedeix la Legió d'Honor
a Paul McCartney

Rèplica gegant de les ulleres de John Lennon a la plaça Szechenyi, per promocionar l'exposició 'The Art of John Lennon' a la Casa de les Arts a Pécs (Hongria)
McCartney rebrà la principal distinció pública de França -

El Periodico 05/09/12

El president francès, François Hollande, condecorarà l'ex-Beatle Paul McCartney amb la Legió d'Honor. En la cerimònia, prevista per al 8 de setembre, McCartney rebrà la principal distinció pública de França, que ha estat concedida amb anterioritat a figures com l'actor Clint Eastwood i la cantant Liza Minnelli.

Creada per Napoleó Bonaparte el 1802, la legió d'honor té tres graus: cavaller, oficial i comandant. El guardó concedeix un estatus social però no diners i els que la reben s'han de comprar la seva pròpia medalla a un joier amb llicència. Els preus poden variar entre 169 i 700 euros.

McCartney, de 70 anys, és l'autor de cançons molt influent de la història de la música pop. Ja ha rebut l'ordre de cavaller per la reina Isabel II d'Anglaterra.

El cantant va adquirir fama internacional amb The Beatles, i és autor juntament amb John Lennon d'èxits com 'Yesterday' i 'Hard day's night'. Després va emprendre una carrera en solitari i va formar la banda Wings amb la seva primera dona, Linda. McCartney i Ringo Starr són els únics membres de The Beatles que encara segueixen vius.McCartney condecorat amb la Legió d'Honor Francesa -

Directe.cat 07/09/12

Sir Paul McCartney serà condecorat com a Oficial de la Legió d'Honor Francesa, en un acte que presidirà el president francès François Hollande el proper dissabte 8 de setembre a París. Aquesta serà la primera distinció que rebrà McCartney pel conjunt de la seva carrera en territori francès.

La Legió d'Honor és la més alta condecoració francesa i va ser establerta per Napoleó Bonaparte. Té diferents graus. El que rebrà Paul McCartney és la d'Oficial, segon dels tres nivells que la conformen. No té remuneració econòmica, es tracta d'una distinció honorífica, i fins i tot són els propis guardonats els que han de pagar el cost de la medalla a un joier certificat que les fabrica.

 
Web Beatles Oficial


tornar