Paul McCartney rep la Legió d'Honor
de mans d'Hollande

Rèplica gegant de les ulleres de John Lennon a la plaça Szechenyi, per promocionar l'exposició 'The Art of John Lennon' a la Casa de les Arts a Pécs (Hongria)
L'Elisi ha indicat que el motiu de la condecoració és l'"obra" de l'artista -

El Periodico 09/09/12

El músic britànic Paul McCartney ha estat condecorat aquest dissabte com a oficial de la Legió d'Honor pel president de la República Francesa, François Hollande, en una cerimònia celebrada al palau de l'Elisi.

En un principi no s'havia precisat quina condecoració s'atorgava a l''ex-beatle', nascut a Liverpool (Regne Unit) el 1942. No obstant, després de la cerimònia, l'Elisi va informar en un breu comunicat que es tractava de la Legió d'Honor en grau d'oficial. En grau de cavaller la van rebre en el passat les actrius Salma Hayek i Kristin Scott Thomas. El grau d'oficial està immediatament per sota del de cavaller. En el seu comunicat, l'Elisi va indicar que el motiu de la condecoració era l'"obra" de l'artista i que aquest va estar acompanyat de la seva família durant la cerimònia.

Diversos mitjans francesos, a falta d'informació oficial, indiquen que la iniciativa de condecorar McCartney va partir no d'Hollande, sinó de l'anterior ministre d'Afers Estrangers francès, Alain Juppé, durant la presidència del conservador Nicolas Sarkozy, a qui va succeir al juny l'actual president socialista.

Els serveis del ministeri d'Exteriors de França van afegir com a motius per donar-li McCartney la distinció els dels seus "compromisos" en la defensa del medi ambient, dels animals, contra les mines antipersones i a favor de la solució del conflicte entre Israel i Palestina.

 
Web Beatles Oficial


tornar