Jesús Hermida torna
amb els Beatles

Rèplica gegant de les ulleres de John Lennon a la plaça Szechenyi, per promocionar l'exposició 'The Art of John Lennon' a la Casa de les Arts a Pécs (Hongria)
L'històric periodista presenta a RNE una sèrie sobre els 50 anys del grup de Liverpool -

El Periodico 30/09/12

L'històric periodista Jesús Hermida (Ayamonte, Huelva, 1937) torna a la ràdio a partir de la pròxima matinada de diumenge a dilluns (0.00 hores) amb un programa a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) per commemorar el naixement, fa 50 anys, dels Beatles. Al llarg de sis entregues, el programa 'Palabra de Beatles', que presentarà i dirigirà el mateix Hermida, explicarà la influència de la banda a través d'una crònica sonora i musical.

Precisament l'octubre del 2012 es compleix mig segle de la publicació de 'Love me do', el primer senzill del grup que va traspassar fronteres i va influir en la música i les idees de tres generacions, The Beatles, amb John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Hermida explicarà la història del que ha significat i encara significa el quartet de Liverpool, i farà un estudi sonor de la influència que han tingut durant aquestes cinc dècades, no solament a través de la seva música, sinó també mitjançant una anàlisi de les seves lletres, que són part del gran llegat que van deixar. En resum, la història de tota una revolució, i tot plegat des d'un punt de vista i amb un estil molt personal: el de Jesús Hermida.

Segons explica RNE, 'Palabra de Beatles' serà un tribut a la banda, amb una narració cronològica i referències a aspectes tècnics i humans de la seva carrera, i a anècdotes i vivències dels Beatles "acompanyades, per descomptat, de les seves millors cançons i les més significatives".

Encara que ha desenvolupat la seva carrera en nombrosos mitjans, Jesús Hermida ha passat a ser part del referent popular per la seva àmplia etapa a TVE, televisió a la qual es va incorporar el 1967. Va ser el primer corresponsal de la televisió estatal a Nova York i l'encarregat de retransmetre per a Espanya l'arribada de l'home a la Lluna, el 1969. El 1978 va tornar a Espanya i va continuar treballant a TVE, al capdavant de nombrosos programes i informatius, fins al 1991. Des d'aleshores ha fet algunes col·laboracions amb RTVE, com l'especial 'Regreso a la Luna' (2009), per commemorar el 40è aniversari d'aquella fita. Va ser fundador i primer president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Televisió.

 
Web Beatles Oficial


tornar