Subhastats per 900 euros dos nus
de John Lennon i Yoko Ono

El venedor va trobar les fotografies, en blanc i negre, de forma casual a casa de la seva mare a Dorchester (Anglaterra) -

El Periódico 13/04/12

Dues fotografies en blanc i negre de John Lennon i Yoko Ono posant nus s'han venut avui en una subhasta a Dorchester (sud d'Anglaterra) per 735 lliures (uns 900 euros), després que fossin trobades a l'àtic d'una casa de la ciutat. Els autoretrats, que van ser utilitzats per il·lustrar la portada de l'àlbum Unfinished Music No 1: Two Virgins, que la parella va gravar el 1968, els mostra despullats per darrere i per davant, envoltats de roba amuntegada.

Les fotos subhastades per la sala Duke de Dorchester, que van ser fetes per l'exbeatle i la seva dona amb un temporitzador, són una mica més grans que la coberta del LP i mostren més detalls dels objectes als peus de la parella. Els autoretrats han sortit a la venda per primera vegada després que el seu venedor els trobés en l'àtic de la casa de la seva mare després que aquesta morís, cosa que va suposar una sorpresa per a ell, ja que no s'explica com van poder arribar fins allà.

Les fotos van ser utilitzades per il·lustrar la portada del disc, amb el nu frontal, i la contraportada, amb la parella posant d'esquena, cosa que en el moment de la seva sortida al mercat va causar bastanta polèmica. Moltes botigues es van negar a vendre'l i, les que ho van fer, embolicaven l'LP, que va ser gravat durant una nit d'improvisació, en una funda de paper marró.

Matthew Denney, de la sala de subhastes Duke, ha explicat que els especialistes en el mític grup de Liverpool amb els quals s'havia posat en contacte es van mostrar molt interessats en els retrats fets a l'apartament de Londres de l'exbeatle Ringo Starr.

En el moment del polèmic llançament de l'àlbum, Lennon va dir que la portada no tenia res a veure amb la nuesa en si, sinó amb una parella amb un aspecte poc atractiu. L'autor d'Imagine va descriure els retrats com "les fotografies de dos exjonquis amb una mica de sobrepès".Se subhasten fotos de nus de Lennon i Ono -

El Punt AVUI 13/04/12

Dues fotografies en blanc i negre de John Lennon i Yoko Ono nus, de la sèrie que es va realitzar amb motiu de la realització de la portada del disc Two Virgins (1969) van ser subhastades ahir a la localitat anglesa de Dorchester per 1.041 euros.

Les fotos –fetes amb temporitzador– havien estat trobades en una casa particular després que a la mort de la seva mare el venedor fes neteja de les golfes.

 
Web Beatles Oficial


tornar