Comunicat de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar
 

Després dels incidents del passat dia 27 de novembre al matí a la plaça Orfila, en acabar el pregó de Festa Major, la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar vol expressar el seu malestar a través dels següents punts:

1. El passat dia 27 de novembre la Comissió de Festes va ser objecte d'agressions verbals i físiques per dos membres del Grup Sant Andreu per les Casernes: el senyor Carles Blanch i el senyor Xavier Gómez.

2. Fins al dia d'avui la Comissió de Festes mai no s'ha oposat a cap activitat a favor de la campanya per les casernes, tal i com es va demostrar en la Festa Major del 2004 quan va cedir un espai a l'envelat per tal d'instal·lar-hi una parada, i la programació per a enguany d'un acte informatiu al mateix envelat.

3. La Comissió de Festes critica enèrgicament l'actitud del Districte aquest dia, ja que va posar en perill la integritat física d'una de les persones que duia a terme un acte reivindicatiu, que tothom té dret a desenvolupar. Aquest fet, però, no ha de servir d'excusa a ningú per reaccionar violentament.

4. La Comissió de Festes es va veure implicada en els fets, ja que va patir violència física i verbal, i no entén per què la repressió del Districte cap a la jove d’aquest Grup no va provocar la solidaritat de la resta de membres vers la seva companya intentant evitar-li la caiguda, però sí una reacció de violència desmesurada cap a la Comissió de Festes i altres veïns i veïnes aliens a aquests fets i que es trobaven a la plaça gaudint de l’acte de Festa Major. Creiem que l'actitud provocadora d'aquestes dues persones és totalment inadmissible.

5. La Comissió de Festes convida totes les entitats membres del Grup Sant Andreu per les Casernes a una profunda reflexió sobre la representativitat que aquests individus exerceixen en nom seu i creu que gent d'aquesta mena no ha de ser acceptada en cap col·lectiu que vulgui dur a terme les seves activitats amb dignitat.

Per aquests motius exposats, la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar ha decidit suspendre l'acte Presentació urbanística de les casernes previst per al dia 4 de desembre a l'envelat, a 2/4 de 7 del vespre.

Malgrat aquests esdeveniments, des de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar animem els veïns i les veïnes de Sant Andreu a seguir gaudint de la nostra Festa Major.

Sant Andreu de Palomar, 30 novembre de 2005COMISSIÓ DE FESTES DE SANT ANDREU DE PALOMAR

Afegitó de l'Associació de Veïns de StAP a la publicació del Comunicat
al 'Sant Andreu de Cap a Peus' núm. 502 de desembre 05

 

Nota de l'AVV: Des de l'associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar volem deixar clar que la nostra entitat va deixar de formar part del Grup Sant Andreu per les Casernes el setembre passat, tal i com ja vam informar a les entitats que en el seu moment havíem convocat per formar aquesta plataforma. El motiu de continuar la campanya pel nostre compte, al marge de Sant Andreu per les Casernes, és per tant previ als fets ocorreguts durant la Cercavila, i es deu a la discrepància en l'actitud que han de tenir els membres d'un grup com aquest davant la violència.