Comunicat del Grup Sant Andreu Per Les Casernes
 

Després dels incidents del passat dia 27 de Novembre al matí a la plaça Orfila, i del comunicat per part de Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar, el Grup Sant Andreu per les Casernes vol expressar el seu malestar.

De les persones que s’acusen com a responsables de les agressions verbals i físiques, una d’elles ha assumit el seu error i n’ha pres consciència demanant personalment disculpes a totes aquelles persones o grups implicats, l’altra no assumeix cap mena d’agressió que no sigui la que ell va rebre verbalment.

No estàn d’acord amb l’actitud que van tenir, però aquesta discrepa molt amb l’exposada per part de Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar. Es donen a entendre fets que no van succeir, i en canvi, s’obvien altres aspectes que ens semblen molt més importants.

Creiem que la informació no s’ha abordat de manera imparcial. Si bé és cert que aquesta actitud és intolerable, també ho és la presa per una persona del Districte. Per tant, no entenem per què no es fa el mateix tractament a aquest membre de la institució municipal que al nostre col·lectiu.

Tot i que respectem la postura que pugui adoptar la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar davant els fets, no podem comprendre la suspensió d’un acte informatiu als veïns de Sant Andreu que va més enllà d’actituds puntuals. Es tracta d’un projecte que ens afecta i afectarà a tots els veïns/es de Sant Andreu i se n’ha de parlar, informar i escoltar la veu de tothom.

Amb la decisió presa per la Comissió de Festes, al Grup Sant Andreu per les Casernes se’ns ha posat una gran barrera per exercir un dels drets més importants, la llibertat d’informació. Per sobre de tot, creiem que tenim un objectiu comú i que les diferències puntuals no poden afectar a un projecte global. És ben clar que no ens podem permetre divisions ni barreres entre entitats, perquè qui en queda perjudicat no és altre que el poble de Sant Andreu.


Assemblea del Grup Sant Andreu Per les Casernes

Sant Andreu de Palomar, 2 de desembre 2005